publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de miel - Reteta gustoasa cu smantana
Cum se prepara Ciorba de miel - Reteta gustoasa cu smantana Puneti carnea de miel la fiert. Cand incepe sa fiarba, lasati 5 minute apoi aruncati prima apa . Clatiti oala si carnea cu apa rece, acoperiti carnea din nou cu apa rece, puneti sare, ceapa si prazul si fierbeti la foc...
Reteta de supa de parmezan
Iata cum se prepara Reteta de supa de parmezan: Mixați sau radeți parmezanul. Curățați și tocați marunt ceapa și usturoiul. Rumeniți-le timp de 5 minute în puțină grăsime într-o cratiță. Adăugați laptele, smântâna proaspătă și...
Reteta de supa crema de linte
Iata cum se prepara Reteta de supa crema de linte Curățați morcovul și ceapa si tăiați-le bucăți. Intr-o oala adanca se pun legumele, lintea, hreanul, boia de ardei, ierburile, bulionul de rosii si 1 litru de apa. Lasati sa fiarba la foc mediu timp de 30 de...
Reteta de supa crema de dovlecel, mazare si parmezan
Iata cum se prepara Reteta de supa cremă de dovlecel, mazare si parmezan: Spalati si curatati legumele, taiati bucati ceapa si dovlecelul. Puneti-le intr-o oala adaugati ierburile, kub-ul, mazarea si acoperiti cu apa. Gatiti timp de 20 minute. Filtrati legumele si mixati-le...
Supa crema de conopida cu castane
Curatati ceapa. Conopida se curată și se desface in buchete potrivite. Punem la fiert conopida cu ceapa, kub-ul, cimbru uscat si foaia de dafin intr-o oala adanca cu apa fiarta. Fierbeti timp de 25 minute. Puteti scoate inainte 2 buchete mici de conopida pentru decorul...
Bors rapid de sfecla rosie
Curatati sfecla de coaja si dati-o pe razatoare cea mare. Intr-o oala prajiti ceapa taiata marunt in uleiul de masline. Adaugati sfecla rasa. Varsati 0,75 cl de apa fiarta , puneti zeama de lamaie, tija de telina intreaga si foaia de dafin. Adaugati Kub-ul, piper, boia de ardei....
Supa crema de broccoli
Separati buchetele de broccoli de tulpina si spalati-le. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le. Intr-o oala adanca puneti la prajit ceapa si usturoiul. Adaugati buchetele de broccoli, ierburile aromate, paprika si reveniti totul timp de 5 minute. Varsati laptele de cocos, puneti...
Gaspacho cu iaurt, castravete, rosii si ardei
Curatati si spalati legumele. Taiati-le bucati si puneti-le in robot pentru mixat. Adaugati iaurtul, uleiul, otetul si 30 gr de ricotta. Mixati tottul si condimentati dupa gust. Puneti la rece intr-o cutie cu capac si lasati 4 h la rece inainte de a servi. Serviti in verine sau in...
Supa de sparanghel cu mozzarella
Sparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Taiati-l bucati. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o oala adanca. Sotati ceapa curatata si tocata marunt. Puneti bucatile de sparanghel amestecati 2 minute si varsati deasupra 350 ml de apa. Puneti cub-ul si...
Supa de rosii cu mazare si carnat afumat
Intr-o oala incalziti uleiul si puneti la prajit carnatul taiat rondele fine. Adaugati ceapa tocata si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna. Puneti mazarea si gatiti impreuna 5 minute. Turnati sosul de rosii. Diluati bulionul si kub-ul intr-un pahar mare de apa si...
Supa crema de conopida
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Conopida se curată și se desface in buchetele potrivite. Punem la calit in unt ceapa si usturoiul. Adaugam conopida si varsam apa fiarta in care am dizolvat cubul de pui. Puneti cimbru si dafin, sarati un pic. Acoperim si...
Supa crema de fasole fava uscata / Bissara (Maroc)
Puneti la inmuiat fasolea fava cu o seara inainte. Aruncati apa si clatiti fasolea sub jet de apa rece. Puneti in oala minune impreuna cu usturoiul curatat. Acoperiti cu apa - am pus 1 l- si adaugati bicarbonatul de sodiu. Gatiti timp de 20 de minute. Am pus sare dupa. Lasati sa se...
Supa/crema de mazare uscata
Mazarea uscata trebuie inmuia in apa rece cel putin 3 ore inainte de a o pregati (am lasat-o o noapte). Curatati si spalati legumele. Tocati usturoiul si ceapa marunt. Taiati tija de telina bucatele mici. Taiati morcovul si carnatul in rondele. Intr-o oala adanca rumeniti carnatul cu...
Supa/crema de dovleac cu ghimbir, usturoi si seminte prajite
Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri, se curata de coaja si se taie in bucati medii. Se curata cartofii, prazul si morcovul. Se taie in bucati si se pun legumele la fiert cu foaia de dafin, cimbrul uscat si Kub-ul de pui la oala minune intr-o cantitate mare de apa timp de...
Supa de varza cu carnat afumat
Se indeparteaza primele foi de varza. Varza se taie fideluta. Prazul se curata si se taie marunt. Carnatul se taie bucati si se pune la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit . Adaugati prazul si morcovii curatati si taiati rondele. Reveniti impreuna, puneti varza,...
Supa crema de dovlecei
Spalati si curatati dovleceii (lasati un pic din coaja lor daca sunt bio de gradina). Puneti la prajit ceapa tocata in uleiul de masline. Adaugati dovleceii taiati bucatele. Puneti paprika, cimbru uscat, sare, piper si amestecati. Acoperiti cu apa, puneti cubul de legume si...
Supa rece de rosii - Salmorejo (Andaluzia)
Inmuiati painea uscata intr-un castron cu apa. Indepartati coaja si pastrati numai miezul de paine bine scurs. Se curata roșiile de piele (după ce le-am trecut prin apă clocotită). Se taie in bucati. Intr-un mixer/blender puneti miezul de paine, usturoiul taiat bucatele, rosiile...
Supa de pui cu orez - Canja
Intr-o oala adanca rumeniti ceapa in uleiul incalzit, adaugati rondelele de morcovi si bucatile de pui. Rumeniti impreuna, colorati carnea timp pe 8 minute. Adaugati orezul, amestecati si reveniti timp de 2 minute. Acoperiti cu apa - am pus 1,25 l. Puneti kub-ul de pui, piper, acoperiti...
Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat
Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt. Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika. Se adauga ceapa si se calesc impreuna. Se pune apoi varza si se gateste pana se inmoaie putin varza. ...
Supa crema de fasole proaspata fava
Curatati fasolea. Punet-o la fiert 2 minute in apa cu sare. Scurgeti, raciti sub apa rece si indepartati coaja. Incalziti uleiul intr-o oala adanca. Puneti piperul si sunca afumata. Rumeniti pe ambele parti. Adaugati ceapa curatata si tocata marunt. Rumeniti impreuna cateva minute....
Supa crema de telina
Curatati si spalati legumele. Taiati telina si cartofii in bucati. Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti la prajit ceapa tocata si cateii de usturoi taiati in 2. Adaugati bucatile de cartofi si de telina. Reveniti impreuna timp de 5 minute. Adaugati supa, puneti sare si...
Supa rapida cu linte, naut si chiftelute
Intr-o oala adanca rumeniti chiftelutele in uleiul incalzit. Presarati deasupra paprika si le colorati pe toate partile. Adaugati conserva, apa fiarta (am pus de 2 ori volumul conservei- puneti in functie de legumele dvs), bulionul si kub-ul de legume. Amestecati si fierbeti la foc mic...
Supa de varza cu sunca de porc sarata
Spalati si curatati legumele. Intr-o oala adanca puneti la fiert carnea in 2 l de apa. Lasati sa fiarba 10 minute, aruncati apa si spalati repede sunca sub jet de apa rece. Puneti-o din nou la fiert sunca in 2 l de apa, cu partea verde a prazului taiata bucati, cu 1 foaie de dafin si cu un...
Supa thai cu fructe de mare
Decongelati fructele de mare. Tocati marunt ceapa esalota, ceapa verde si ghimbirul. Taiati ardeiul rosu in bucatele. Intr-o tigaie sau un wok, incalziti uleiul si colorati ceapa si ghimbirul. Adaugati fructele de mare si reveniti. Puneti curry-ul, curcuma si ardeiul rosu taiat....
Supa de pui cu porumb si cartof dulce (Panama)
Puneti la marinat bucatile de pui intr-un castron cu 2 linguri de ulei, usturoiul tocat si jumatate din coriandru (tocat) si din oreganul uscat. Intre timp puneti la fiert porumbul curatat de foi, intr-un volum mare de apa sarata, timp de 30-40 minute. Scoateti si lasati sa se raceasca....
Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)
O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare. Curatati de spuma in mod regulat si lasati sa fiarba la foc potrivit 1 h - 1 h 15. Cand nautul...
Crema de mazare cu ou posat si bacon afumat
Asezati feliile de bacon separat, intr-o tigaie adanca, rece. Gatiti la foc potrivit, baconul se va colora treptat, intoarceti-l dupa cateva minute si gatiti-l pe ambele parti pana va avea o culoare frumoasa. Nu-l prajiti prea mult, va deveni tare si se va usca. Scoateti-l pe un prosop...
Supa algeriana - Chorba Beida
Curatati si spalati legumele. Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei. Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi. Acoperiti cu apa rece, adaugati Kub-ul de pui si aduceti la fierbere. Gatiti la foc potrivit, fara capac...
Supa de praz gratinata
Spalati si taiati prazul marunt. Reveniti-l in untul topit timp de 10 minute, amestecand la foc potrivit. Se presara deasupra faina si se amesteca pana incepe sa se coloreze. Puneti vinul si cubul de Knorr dizolvat intr-un litru de apa calda. Puneti piper, cimbru si foaia de dafin....
Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar
Se piseaza usturoiul cât mai fin posibil. Într-un castron adanc se amesteca iaurtul cu uleiul pana cand amestecul devine omogen. Se curata de coaja castravetele și se taie în cuburi mici. Se amestecă cu iaurtul, se adauga usturoiul, mărarul tocat. Se...