publicat la 03.05.2021
publicat la 29.04.2021
publicat la 29.04.2021
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Salata cu ton, porumb si ardei rosu
Speli ardeiul, salata verde și ceapa verde.Tai ardeiul rondele subțiri. Frunzele de ceapă le tai mărunt, iar salata o tai grosier. Scurgi tonul de suc și îl răsfiri într-un bol. Adaugi ardeiul, porumbul, ceapa verde și salata verde. Adaugi uleiul și sare,...
Salata cu ton, in stil mediteranean
Pui mazărea la fiert într-o crăticioară cu apă și un praf de sare. Cureți și speli morcovul, îl tai după plac și îl pui la fiert lângă mazăre. După ce s-au fiert, le scurgi de apă și le lași la răcit. Tai morcovul cubulețe. Scoți...
Salata cu pui, oua si legume
Fierbi ouăle pentru 4 minute, să nu fie nici zemoase, nici fierte tari, ci mediu. Le răcești sub jet de apă rece (apa de la fiert eu o pun la plante, după ce s-a răcit) și le cureți, apoi le tai felii. Speli salata și legumele. Rupi frunzele de salată cu...
Salata caprese
Se spală salata și se rupe bucățele mici, cu mâinile. Se spală roșiile și se feliază. Bulgărașii de brânză mozzarella se scurg bine de zer și se rup cu mâna. Măslinele se curăță de sâmburi. Ingredientele sunt pentru 4 porții, dar nu se...
Salata de primavara cu naut si seminte -Reteta 450
Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el un ibric cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Mie îmi place să acopăr bine cu apă atunci când hidratez năutul sau fasolea, ca să nu trebuiască să mai...
Salată a la Ancutsa
Se taie câteva felii de piept de porc afumat, se aşază într-o tavă cu foaie de copt şi se dau la cuptor 5-8 minute. Mie îmi place pieptul de porc mai rumenit pentru că astfel se mai topeşte grăsimea aceea. După preferinţe, îl puteţi rumeni mai...
Salata cu pui
Se coc ardeii pe plită, pe aragaz. După ce se înnegresc, se depozitează într-un castron mai mare, se sărează şi se acoperă cu un capac, pentru a se aburi şi a se curăţa apoi mai uşor. Între timp, se pun ouăle la fiert, iar din momentul în...
Salata orientala
Se spala cartofii si se fierb in coaja, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se fierb ouale tari. Se taie cubulete cartofii si ouale, iar cepele se taie marunt. Se taie maslinele feliute, iar ceapa verde se toaca si ea. Se adauga sare, piper, apa, zeama de lamaie si ulei dupa gust....
Salata de vinete
Se coc vinetele, se lasa la racit si se curata. Se toaca marunt o ceapa rosie sau alba. Se amesteca vinetele cu una-doua linguri de ulei, se potriveste de sare. Se decoreaza cu felii de rosii si de castravete si frunzulite de patrunjel. Se la rece 10 minute pana la servire....
Salata cu fasole rosie
Fasolea rosie se scurge de zeama si se clateste putin in apa rece. Se feliaza rosiile, se curata maslinele de samburi, se taie ceapa rondele. Intr-un vas incapator, se amesteca fasolea cu maslinele, rosiile, ceapa. Se stropesc cu ulei si zeama de lamaie. Se presara sare si piper...
Salata orientala
Se fierb ouale si cartofii si se lasa la racit. Se taie in cubulete mari cartofii si ouale, iar cepele se taie marunt. prefer ceapa rosie cand fac salata orientala, mi se pare ca o face mai gustoasa. Se curata maslinele de samburi. De asemenea, mie imi place sa adaug...
Salata romaneasca de primavara
Se fierb ouale 10 minute. Se racesc si se curata. Eu am considerat 3 oua pentru 4 portii, pentru ca oricum le tai jumatati si nu toata lumea mananca la fel. Puiul ramas (de la o alta masa) se taie fasii mici. Puteti adauga sau nu pui, dupa cum va place. Se spala...
Salata de boeuf
Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Se fierbe si un ou. Se opresc separat pe o farfurioara cateva fasii de morcov si albusul fiert. Restul de morcovi, cartofi, carnea si muraturile se taie cubulete. Se amesteca bine cu mustarul, sare si piper. Pentru maioneza, se amesteca...
Salata de Boeuf
Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa ce se ia spuma, se adauga morcovii. Dupa aprox 30 de minute, se adauga si cartofii (morcovii fierband mai greu decat cartofii). Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit. Se taie cartofii, carnea, morcovii si muraturile in...
Salata de cartofi cu oua si smantana
Se curata cartofii si se taie cuburi mari, se pun la fiert cu apa si sare. Se fierb si ouale, se curata si se taie cubulete. Se amesteca intr-un vas incapator cartofii cu ouale si smantana, se potriveste de sare. Este o mancare usoara, sanatoasa, dar si satioasa. Pofta Buna!...
Salata de boeuf
Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Taiem cubulete mici cartofii, carnea, morcovii si muraturile si le punem intr-un vas mare. Amestecam bine cu mustarul, sare si piper. Pregatim maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu...
Salata de vinete cu ardei copti
Se coc vinetele si ardeii. Cand s-au copt ardeii, se pun intr-un vas, se presara peste ei sare si se acopera cu un capac, sa se abureasca si sa se decojeasca mai usor. Se curata vinetele, apoi se toaca marunt si se amesteca bine cu putin ulei si o ceapa tocata marunt. Se potriveste de...