Salata de Boeuf

de Ancutsa in Salate, 3 Ian 2017 | 3684 vizualizari

 

Aceasta salata de Boeuf am pregatit-o pentru Revelion.

 

INGREDIENTE

  • aprox 500 gr carne de porc
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr castraveti murati
  • 2 linguri generoase de mustar
  • Piper macinat si sare, dupa gust
  • Pentru maioneza:
  • galbenusul de la 1ou fiert
  • galbenusul de la 1 ou crud
  • Ulei
  • Zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • Albusul de la oul fiert, mazare fiarta, muraturi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf:

 

Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa ce se ia spuma, se adauga morcovii. Dupa aprox 30 de minute, se adauga si cartofii (morcovii fierband mai greu decat cartofii). Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit.

 Se taie cartofii, carnea, morcovii si muraturile in cuburi mici si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si mustar. Se amesteca bine.

 Pentru maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna ulei in fir subtire, amestecand continuu. Maioneza trebuie sa devina cremoasa si fina.

Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat. 

O buna parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu albusul ramas de la oul fiert, mazare fiarta si muraturi de sezon, fiecare dupa gust si imaginatie.

 Nota! La aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Unii mai carcotasi spun ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita. Eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata si resursele pe care ni le permitem.

 Pofta buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/salata-de-boeuf-revelion-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata calda cu taitei de orez, spanac verde si legume coapte