Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete / Mancaruri cu carne

Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii

In Porc la 29 Apr 2021

Speli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi și fire de rozmarin. Presari sare, după gust. Așezi ceafa de porc într-o tavă pregătită...

Pui in stil grecesc, cu peponaki

In Pui la 5 Feb 2021

   Puiul: Porționezi pulpele de pui, le pârlești și le speli. Le ștergi cu niște șervete de hârtie ca să absorbi apa. Le prăjești într-o cratiță cu ulei, la foc mediu, adaugi sare, după gust. Când sunt rumene, adaugi zeama de lămâie,...

Snitele de curcan cu amestec de legume

In Curcan la 19 Ian 2021

Pentru șnițele: Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi. Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină sare, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă (mie îmi place să amestec făina cu...

Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor

In Porc la 9 Ian 2021

  Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru...

Lebar de casa

In Ficat la 27 Dec 2020

  Pui mațele în apă rece cu oțet o oră, apoi se spală cu apă caldă (în apă rece se strâng).  Pui la fiert fleica de porc în apă cu puțină sare. Eu am fiert-o separat pentru că am avut mai multă și am făcut și tobă, însă dacă vrei...

Pulpe de curcan cu portocala si legume

In Curcan la 16 Noi 2020

    Se desfac pulpele de curcan de pe oase, astfel încât să le mărim suprafața de lucru, se așază într-o tavă pentru friptură, în care am pus un strat subțire de ulei. Se curăță și se spală legumele. Se taie cartofii, cuburi mari, morcovul -...

Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii

In Porc la 4 Noi 2020

Feliezi ceafa de porc și o așezi într-o tavă cu uleiul, vinul, apa, mirodeniile (usturoi și rozmarin), ciupercile curățate și spălate și dai la cuptor la foc mediu (în total cam 40 de minute sau până se pătrunde bine). Nu uita să întorci carnea după primele 10...

Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

In Pui la 2 Aug 2020

  Înlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior. Tăvălești pulpele prin ouăle bătute într-un bol cu o lingură de ulei (10 ml) și sare, după gust, apoi prin cașcavalul ras...

Rata la cuptor, cu portocala si vin

In Rata la 21 Apr 2020

  Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la...

Aripioare de pui in crusta crocanta

In Pui la 17 Mar 2020

  Se pârlesc aripioarele bine, pentru a scăpa de fulgi, se spală sub jet de apă rece, apoi se tăvălesc prin oul bătut cu sare, după gust, dar și mirodeniile preferate. Se dau prin pesmetul amestecat cu făina și se rumenesc într-o tigaie cu ulei încins (aprox...

Frigarui cu porc si legume

In Porc la 27 Feb 2020

  Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici. Cârnatul se taie rondele....

Mancare cu fasole verde și carne

In Porc la 22 Feb 2020

  Se taie carnea de porc în bucăți potrivite și se rumeneste într-o cratiță în care am înfierbântat uleiul, se condimentează dupa gust, apoi se acoperă cu apă și se lasă să fiarbă cu capac, la foc domol. Apa nu se pune toată odată la...

Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf

In Porc la 6 Feb 2020

  Carnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă. Se adaugă doi căței de usturoi și o crenguță mică de rozmarin. Se dă la cuptor la foc mediu....

Platou cu chiftele la cuptor si legume

In Porc la 31 Ian 2020

  Se dă carnea la mașina de tocat, se condimentează după plac și se amestecă împreună cu puțină pâine și apă, astfel chiftele nu vor fi îndesate și greu de mâncat, ci pufoase. Se formează în mâinile umede chiftele mai măricele, care se...

Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de sote

In Pui la 21 Ian 2020

  Se desfac piepții de pui, pentru a le mări suprafața de lucru. Se creează un buzunar, care se umple cu mozzarella, eu am pus câte o felie la fiecare. Se ung piepții cu ulei, se presară cu mirodenii, sare și susan și se așază într-o tavă adâncă pregătită...

Fleica de porc la grill, cu sparanghel si cartofi copti

In Porc la 26 Noi 2019

     Se curăță și se spală cartofii, se feliază şi se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. De obicei, fierb cartofii, apoi îi dau la cuptor. De ata aceasta, nu i-am mai fiert înainte. Dacă optați și voi pentru această din urmă...

Placinta cu carne si ciuperci si aluat de pizza

In Porc la 22 Oct 2019

    Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sare și făină cât cuprinde (aprox 630 g), până se obține un aluat pufos, dar bun de întins.  Pentru umplutură: carnea de porc se dă la mașina de tocat, apoi se...

Shaorma de casa

In Pui la 4 Oct 2019

  Se pârlesc și se spală copanele de pui, apoi se așază într-o tavă cu ulei, apa si sare, după gust. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se pătrund bine (aprox 35 min). Se scot pe o farfurie, se lasă la răcit, apoi se taie fâșii.  Între...

Ostropel de pui cu orez si morcovi

In Pui la 3 Oct 2019

Pentru ostropel: se pârlesc copănelele, se spală și se prăjesc într-o cratiță încăpătoare, în care am pus aprox 40 ml ulei. Se sărează, după gust, iar când sunt bine rumenite pe toate părțile, se scot pe o farfurie. În uleiul rămas se...

Piept de pui pe gratar, cu gem de corcoduse si cartofi copti

In Pui la 13 Sep 2019

  Se desfac piepții de pui și se bat ușor cu ciocănelul de șnițele, pentru a le mări suprafața de lucru. Se ung cu mirodenii după plac (eu am ales sare, boia dulce, oregano și cimbru) și se rumenesc bine în tigaia grill (aprox 35 min). Între timp, se curăță...

Fleica de porc la gratar cu mazare si bulgur

In Porc la 15 Apr 2019

  Se feliază fleica de porc, se sărează și se rumenește bine pe grătarul electric. Pentru garnitură, se fierb pe foc mic, într-o crăticioară, mazărea și bulgurul, în apă cu un praf de sare, o lingură de ulei și o linguriță de amestec de legume deshidratate....

Drob din ficat de porc, in foietaj

In Ficat la 10 Apr 2019

  Se spală ficatul, se porţionează şi se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu apă şi un praf de sare. Se ia spuma la nevoie. Când este bine făcut (este gata în aprox 1h), se ia focul. Se lasă la răcit în apa în care a fiert, până...

Tarta cu carne, usturoi verde si verdeata, in foietaj

In Mancaruri cu carne la 8 Apr 2019

  Se lasă foietajul la dezghețat, la temperatura camerei. Se ung câteva foi de foietaj cu puțin ulei, se împăturesc și se așază cu grijă într-o tavă de tartă, pregătită cu foaie de copt. Pentru umplutură eu am folosit amestec rămas de la chiftele....

Pulpa de porc la gratar cu cartofi noi, evantai

In Porc la 10 Mar 2019

  Se ung feliile de porc cu puțin ulei, se presară mirodenii și se pregătește pe grătar. Se spală bine cartofii, se fierb în coajă, dar nu se fierb prea mult, astfel încât să nu se fărâme, ci să rămână ușor tari. Se scot pe o tavă, se lasă...

Pui invelit in piept de porc, cu bere si mirodenii la cuptor

In Pui la 24 Feb 2019

      Se pârlesc pulpele de pui și se spală. Se taie în jumătăți, astfel încât fiecare să aleagă ce îi place – ori ciocănelele, ori pulpa superioară – de aceea 3 pulpe au fost suficiente pentru 4 persoane, în cazul...

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

In Curcan la 26 Dec 2018

  Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac într-un borcănel mic. Se aşază piepţii într-o tavă de ceramică în care am...

Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi

In Porc la 29 Noi 2018

  Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore, să se hidrateze bine. Se pune fasolea la fiert cu apă şi puţină sare, se ia spuma, apoi se schimbă apa. Când începe să clocotească din nou, se mai poate adăuga sare, dacă e nevoie, apoi şi ceapa tăiată în...

Placinta cu foi, carne si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 31 Oct 2018

  Intr-un castronel, se pregateste maiaua: se faramiteaza drojdia cu o furculita, se adauga 100 ml apa, zaharul si 3 linguri de faina, amestecand pana se obtine o pasta mai moale. Se lasa la crescut cam 10 minute.  Intr-un castron mai inalt se adauga faina cu sarea, se amesteca...

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

In Porc la 7 Oct 2018

    Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări supafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază feliile de carne printre feliile de afumătură. Apoi se aşază cartofii şi ciupercile spălate şi tăiate, mazărea congelată, se...

Pui cu orez, mazare si trandafiri din mere

In Pui la 28 Sep 2018

  Se spală piepţii de pui şi se taie în două. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se adaugă câte puţină apă, ca să se pătrundă bine. Pentru garnitură: într-o...

Afisate 1 - 30 din 87 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Vrei sa mai postezi o reteta, dar ti-e lene s-o prepari.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]