Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor

de Ancutsa in Porc, 9 Ian 2021 | 3923 vizualizari

 

De Sărbători, am pregătit cotlet de porc la cuptor, cu costițe, cartofi și mirodenii. Coastele afumate i-au dat o aromă nemaipomenită, însă tot ele s-au mâncat primele (cine nu iubește coastele?) Usturoiul și rozmarinul sunt mirodeniile noastre preferate, dau o aromă deosebită.
 
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc,
  • 8 coaste afumate de porc,
  • Câteva ciuperci champignon,
  • 6 cartofi,
  • 150 ml vin alb,
  • 400 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • O crenguță de rozmarin,
  • 50 ml ulei de floarea soarelui,
  • 3 linguri ulei de măsline aromatizat cu busuioc,
  • 1 linguriță mix mirodenii (cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor:

 

Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru friptură, în care ai pus un strat subțire de ulei de floarea soarelui (aprox 50 ml) și coastele afumate.

Cureți, speli și tai cartofii și ciupercile. Le răsfiri în tavă. Ai grijă să rămână coastele mai la fund, altfel se usucă și se întărește carnea. Adaugi vinul și apa. Presari mirodenii, sare și picuri puțin ulei de măsline aromatizat cu busuioc peste toate.

 

Dai la cuptor la foc mic. Ca să nu se ardă mirodeniile de pe cotlet, pentru că nu ajung lichidele la ele și riscă să se usuce, pe la jumătatea timpului, scoți tava și ungi carnea cu lichidul din tavă, apoi întorci carnea pe partea cealaltă, pentru a se rumeni frumos și dai înapoi la cuptor. În total ții tava în cuptor cam 1h 40 de minute sau până se pătrund toate bine.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/01/cotlet-de-porc-cu-legume-si-mirodenii.html


Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de porc