Piept de pui pe gratar, cu gem de corcoduse si cartofi copti

de Ancutsa in Pui, 13 Sep 2019 | 1889 vizualizari

 

Pentru a testa noul gem de corcodușe dulce-acrișor pe care l-am păstrat special pentru fripturi, am ales niște piept de pui la grătar. A ieșit aromat, fructat, dar nu atât cât să eclipseze gustul de pui la grătar, ci note subtile. Pentru garnitură, am făcut niște cartofi la cuptor, cu unt, oregano și cimbru, preferații familiei.

 

INGREDIENTE

  • 4 piepți de pui,
  • 1 lingură gem de corcodușe,
  • 8 cartofi mari,
  • 100 g unt,
  • sare, după gust,
  • oregano uscat, după gust,
  • cimbru uscat, după gust,
  • boia dulce, după gust,
  • 100 g cașcaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui pe gratar, cu gem de corcoduse si cartofi copti:

 

Se desfac piepții de pui și se bat ușor cu ciocănelul de șnițele, pentru a le mări suprafața de lucru. Se ung cu mirodenii după plac (eu am ales sare, boia dulce, oregano și cimbru) și se rumenesc bine în tigaia grill (aprox 35 min).

Între timp, se curăță și se spală cartofii, se taie rondele și se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt, apoi se pun din loc în loc bucățele de unt, se presară sare, cimbru și oregano, după gust. Se rade cașcaval pe deasupra și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, apox o jumătate de oră.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: 35 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/piept-de-pui-pe-gratar-cu-gem-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui pe gratar, cu gem de corcoduse si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui cu telina si smantana