Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi

de Ancutsa in Porc, 29 Noi 2018 | 2463 vizualizari

 

Îmi place mult fasolea bătută alături de murături şi, de obicei, pregătesc fasolea bătută cu ceapă călită şi bulion, dar acum am vrut ceva simplu, aşa că am umplut câteva chifle cu susan cu fasole bătută, lăsată simplă, fără stratul de ceapă, aşa că am adăugat cârnaţi prăjiţi (cabanoşii sunt preferaţii mei) şi trandafiraşi făcuţi din castraveţi muraţi. Este o reţetă făcută acum mai mult timp, dar m-am gândit că ar fi potrivit s-o postez acum pentru 1 Decembrie.
Reteta romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 8 chifle kaizer cu susan,
  • 300 g fasole boabe,
  • 4 cârnaţi cabanos,
  • 3 castraveţi muraţi,
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 3 căţei de usturoi,
  • Sare, după gust,
  • 1 lingură ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi:

 

Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore, să se hidrateze bine. Se pune fasolea la fiert cu apă şi puţină sare, se ia spuma, apoi se schimbă apa. Când începe să clocotească din nou, se mai poate adăuga sare, dacă e nevoie, apoi şi ceapa tăiată în patru şi morcovul tăiat rondele.

După ce s-a fiert fasolea, se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit, se scurge de apă, păstrând un pic într-un castron, dacă e nevoie pentru a o subţia. Se dă la blender cu tot cu legume, cu atenţie pentru că e caldă încă. Acum se adaugă usturoiul zdrobit şi o lingură cu ulei.

Se aşază fasolea frumos în chiflele tăiate în jumătăţi, se decorează cu cârnaţii prăjiţi şi tăiaţi rondele şi cu trandafiraşi făcuţi din castraveţi muraţi tăiaţi fâşii lungi. Fasolea rămasă se poate servi şi numai cu murături.

 

 

Timp de pregătire: 20 min,

Timp de gătire: 1h 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/chifle-cu-fasole-batuta-cabanosi-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu fasole batuta, cabanosi si muraturi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca