ana

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 06.01.2010

RETETE138
PRIETENI43
Retete

Vinete impanate

In Mancaruri de post la 2 Sep 2010

Spalam vinetele ,le indepartam cotorul si le taiem astfel :In jumatate pe latime ,apoi fiecare bucata obtinuta o taiem in jumatate pe lungime .Iar bucatile obtinute le mai taiem odata pe jumatate pe lunjime(taiem vanata in 8 ).Vinetele nu le curatam de coaja. Cu varful unui cutit crestam...

Fursecuri fragede

In Dulciuri la 2 Sep 2010

Intr-un castron frecam ouale cu zaharul pana  incep sa se albeasca ,apoi adaugam uleiul  putin cate putin .Faina o incorporam usor si aromam cu esenta de vanilie dupa plac. Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt.Cu ajutorul seringii dam forma fursecurilor (Este mai usor cu seringa...

Tort pentru Teo!

In Torturi la 8 Aug 2010

Blatul :Batem spuma albusurile dupa care audaugam treptat zaharul,incorporam usor galbenusurile,apoi faina cernuta ,cacao si la sfarsit amestecand cu lingura adaugam apa minerala.Intr-o forma(24 cm) tapetata cu hartie de copt turnam aluatul si-l coacem la foc mediu. Il lasam sa se racoreasca...

Platou cu legume coapte

In Mancaruri de legume la 30 Iul 2010

Este o mancare foarte simpla ,rapida si foarte  gustoasa. Vinetele le taiem rondele si le presaram cu sare ca sa-si lase din zeama.Intre timp ardeii ii taiem fasii si ii coacem pe gril sau intr-o tigaie bine incinsa unsa cu putin ulei. La fel procedam si cu rosiile ,iar la sfarsit...

Bruschete

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2010

Pentru serile cand aveti chef de rontait ceva aceste bruschete merg de minune. Feliile de paine le ungem cu ulei de la branza marinata si le rumenim in cuptor . Rosiile le taiem cubulete adaugam cuburile de branza marinata ,busuiocul maruntit si asezonam cu sare si un pic de ulei de la...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 29 Iul 2010

Ardeii ii spalam bine si le scoatem cotorul curand bine interiorul de seminte. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiata cubulete mici,cele 2 oua,sarea ,piperul ,cimbrul si orezul spalat bine. Cu aceasta compozitie umplem ardeii (nu ii umplem detot ,trebuie sa lasam putin spatiu pentru ca...

Prajitura cu crema de mascarpone

In Prajituri la 29 Iul 2010

Blatul : Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem bine pana se intepenesc in castron ,apoi adaugam pe rand cate 1 lingura de zahar mixand continu pana se topeste zaharul ,apoi adaugam cate un galbenus.Dupa ce am incorporat galbenusurile incorporam faina ,nu toata odata ,tot...

Costite de porc picante

In Porc la 29 Iul 2010

Intr-un vas asezam costitele spalate si sterse bine.Presaram peste rondele de ardei iute,ceapa taiata pestisori,piperul ,cateii de usturoi si foile de dafin. Intr-un bol amestecam berea cu sosul BBq , cele 2 linguri de sos soia si  lingura de mustar.Turnam sosul obtinut peste costite...

Orez sarbesc

In Mancaruri de post la 28 Iul 2010

Spalam legumele si le taiem cubulete,apoi intr-o tigaie incingem uleiul si punem intai ceapa la calit apoi adaugam morcovul , ardeiul le lasam cam 3 minute , la sfarsit adaugam rosiile ,asezonam cu sare si le lasam pe foc 1 minut amestecand usor fara a le strivi .Orezul il spalam bine si asamblam...

Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci

In Dulciuri la 28 Iul 2010

Preparam intai crema de branza:Dam pe razatoare branza apoi o mixam impreuna cu ouale ,zaharul si coaja de lamiae pana obtinem o crema fina.O sa devina putin moale deaceea adaugam 2 linguri de gris   si o dam deoparte pentru cel putin 1 ora. Preparam aluatul :Drojdia o dizolvam in apa...

Tagliatelle cu piftele by J.Oliver

In Paste la 16 Iul 2010

Preparam chiftelele :Carnea tocata o amestecam cu condimente  si formam bilute mici , le prajim in ulei incins.Le scoatem pe un prosop de hartie si le lasam sa se raceasca. Sosul :Rosiile le oparim 2 minute in apa pentru a putea indeparta coaja .Apoi le taiem cubulete.Intr-o tigaie...

Tagliatelle cu sos de busuioc

In Paste la 16 Iul 2010

Intai preparam sosul ,apoi pregatim pastele ,pentru ca trebuie servite fierbinti . Sosul :Punem toate ingredientele in blander si le mixam pana obtinem o pasta fina . Este foarte usor de realizat . Pastele le fierbem conform instructiunilor le scurgem bine .Incingem o tigaie ,adaugam...

Pulpe in saramura

In Pui la 16 Iul 2010

Pulpele le condimentam si le frigem pe gratar alaturi de rosii.Cand rosiile sunt perpelite bine le curatam de coaja le pasam si le clocotim 3 min impreuna cu paharul de apa sare si piper .La sfarsit adaugam usturoiul.Cand pulpele sunt patrunse turnam saramura peste ele si le lasam sa-si ia gust...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2010

Feliem dovleciii si ii presaram cu sare ,ii lasam la rece cel putin 30 min.Ii stergem cu un prosop de hartie si asambla.Intre 2 rondele de dovleac punem o felie de cascaval. Ouale le batem cu 2 linguri de faina si asezonam cu sare si piper.Dovlecii astfel asamblati ii tavalim prin faina apoi...

Branza marinata

In Conserve la 15 Iul 2010

Taiem branza cubulete apoi o aranjam in borcane presarand printre condimentele.Acoperim branza cu ulei si o tinem la frigider timp  de 14 zile. Iese o branza foarte aromata.

Salata de vinete

In Mancaruri de post la 15 Iul 2010

Vinetele le coacem in cuptor le curatam de coaja si le tocam cu cutitul pe tocator.Dupa ce le-am tocat bine le lasam sa se raceasca ,apoi adaugam ceapa tocata si incorporam uleiul ca la maioneza .La sfarsit adaugam lingurita de otet si sare dupa gust.

Piftele la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2010

Carnea o amestecam cu ceapa tocata fin,usturoiul painea inmuiata in lapte ,patrunjelul tocat ,ouale si condimentele . Compozitia obtinuta o tinem la rece 30 de minute apoi o modelam si asezam piftelele obtinute in tava unsa cu ulei .Cocem la foc mare pe treapta de sus a cuptorului.

Compot de visine

In Sirop / Compot la 15 Iul 2010

Visinile se spala se indeparteaza coditele apoi se repartizeaza in borcane.Adaugam zaharul apoi umplem cu apa .Lasam cam 2-3 degete spatiu intre apa si capac . Asezam borcanele in tava de cuptor (incap 10 borcane)si le sterilizam in cuptor timp de 1 ora si jumatate.(cuptorul neincins)

Covrigei

In Dulciuri la 4 Iul 2010

Drojdia o dizolvam in lapte caldut.Frecam margarina ,untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,galbenusul de ou,sare drojdia dizolvata si framantam bine. Eu nu am avut forma de covrigei si i-am modelat ,merg si taiati tip saratele sau orice alta forma doriti.Aluatul...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

Fierbem in apa cu sare cartofii curatati ,dupa care ii asezam intr-o forma unsa cu ulei.Cartofii mai mari ii taiem in 3 sau 4. Branza o dam pe razatoare ,o amestecam cu ouale batute ,cu smantana si asezonam cu sare si piper.Turnam peste cartofi si ii introducem la cuptor pentru 30 de minute (in...

Ciorba radauteana

In Supe/Ciorbe la 3 Iul 2010

Curatam si spalam zarzavatul ,si il punem la fiert in 3 l de apa in care punem si pieptul de pui.Cand pieptul e fiert il taiem fasii iar zarzavatul il scoatem .Lasam supa sa se racoreasca 5 minute,timp in care frecam galbenusurile cu smantana.Cu un plonic turnam putin cate putin din supa peste...

Prajitura cu branza dulce si caramel

In Prajituri la 3 Iul 2010

Biscuitii ii farmantam cu mana sau la robot ,adaugam laptele si untul .Vom obtine o "coca" destul de dura .Acesta este blatul, pentru a-l intinde cat mai uniform il punem intre 2 folii alimentare si intindem cu sucitorul un disc cat fundul tavii. Preparam caramelul :caramelizam...

Salata de ciuperci cu usturoi

In Salate la 1 Iul 2010

Ciupercile le spalam bine in apa rece si le fierbem 15 minute in apa cu sare,foi de dafin,otetul si piperul boabe.Le strecuram si le asezam intr-o salatiera.Le feliem in functie de marimea lor. Separat zdrobim usturoiul ,il amestecam cu cateva linguri de zeama in care au fiert ciupercile,ulei...

Gogosi pufoase

In Dulciuri la 1 Iul 2010

Drojdia o dizolvam in iaurt apoi o incorporam in faina adaugand si celelate ingrediente mai putin uleiul pe care il vom adauga dupa ce obtinem o coca ferma.Coca obtinuta o lasam la dospit 1 ora ,apoi o mai tinem in frigider cca 1 ora . Intindem o foaie nu prea subtire si cu ajutorul unui pahar...

Pate aromat

In Ficat la 30 Iun 2010

Spalam bine ficateii si-i scurgem de apa ,apoi ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul,usturoiul si smantana , ii mai lasam pe foc cca 1 minut. Stafidele  le clocotim in vin la microunde sau pe aragaz pana se umfla. Rasturnam cratita cu ficatei cu tot ce mai au in cana de...

Ficatei aromati

In Ficat la 29 Iun 2010

Spalam bine ficateii si-i scurgem de apa ,ii prajim in unt cca 5 minute apoi adaugam busuiocul si usturoiul . Scurgem surplusul de grasime de la ficatei si adaugam stafidele, clocotite cca 3 minute in vin, ( adugate cu vin cu tot) si le mai lasam 1 minut la foc mic.Asezonam cu sare si piper....

Peste la cuptor

In Peste la 27 Iun 2010

Pestele il curatam si il taiem bucati maricele ,il presaram cu sare si piper apoi il asezam in tava unsa cu unt.Deasupra fiecarei bucati de peste asezam un cubulet de unt .Coacem la foc mare cam 1 ora . Sosul este facut dupa reteta lui Gaby . Eu am pus toate ingredientele intr-un bol si...

Chifle pufoase cu branza

In Dulciuri la 27 Iun 2010

Aluatul :dizolvam drojdia in lapte caldut si o incorporam in faina apoi adaugam celelalte ingrediente,uleiul la sfarsit.Framantam cam 5 minute o lasam la dospit 30 minute apoi acoperim vasul cu o folie alimentara si coca obtinuta o tinem peste noapte la frigider. Razuim branza si o...

Pizza

In Pizza la 26 Iun 2010

Blatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta apoi amestecam restul de ingrediente ,framantam pana optinem o coca fina si o lasam la dospit 30 de minute.Coca dospita o punem intr-o folie alimentara unsa cu ulei si o tinem la congelator cel putin 4 ore.O scoate cu 2 ore inainte de coacere...

Peste rasol

In Peste la 26 Iun 2010

Pestele il punem la fiert cu morcovul taiat rondele,ardeiul si ceapa taiate ,otetul ,si asezonam cu sare . Il fiebem cca 30 de minute,timp in care feliem rosia si o gratinam .Pregatim mujdei de usturoi si servim alaturi de peste .  

Afisate 31 - 60 din 138 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2012

Tort bezea cu crema de ciocolata

publicat la 28.06.2012

Tort cu crema de visine

Horosmopul tau de astazi:

Leu

De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]