Covrigei

de ana in Dulciuri, 4 Iul 2010 | 8516 vizualizari

 

Aceasta reteta este preluata de la Vanila ,multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 2 lg de smantana
  • 75 gr de untura
  • 175 de gr margarina
  • 1 galbenus de ou
  • 15 gr de drojdie
  • 1/2 cana de lapte

Pentru decor 

  • 1 ou
  • sare grunjoasa
  • susan
  • cascaval
  • sare de mare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Drojdia o dizolvam in lapte caldut.Frecam margarina ,untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,galbenusul de ou,sare drojdia dizolvata si framantam bine.

Eu nu am avut forma de covrigei si i-am modelat ,merg si taiati tip saratele sau orice alta forma doriti.Aluatul este putin mai moale ,asa trebuie sa fie ,e ok asa .

Asezam covrigeii in tava ii lasam 5 minute sa dospeasca apoi ii ungem cu oul batut,apoi presaram sare grunjoasa ,casacaval sau susan in functie de preferinte.

Coaceti in cuptorul incins in prealabil.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]