adnia

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 01.01.2013

RETETE293
PRIETENI138
Retete

Inghetata de zmeura

In Dulciuri la 8 Sep 2013

Intr-un mixer, se amesteca bine branza cu frisca lichida si mierea, pana devine totul o pasta extrem de fina (cca 1 minut), care se toarna intr-un bol. Separat, se mixeaza si zmeura (tot in mixer), apoi se strecoara printr-o sita, pentru a separa semintele de pulpa. Pulpa astfel obtinuta se...

Salata calda de paste fara gluten cu ardei gras

In Penne la 8 Sep 2013

Se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Ardeii grasi se spala, se curata de seminte si se taie cubulete. Verdeata se spala si se toaca marunt. Se strecoara pastele si se scurg bine, apoi se aseaza intr-un bol incapator. Se stropesc cu ulei de masline. Separat,...

Ardei umpluti cu legume, orez si linte

In Mancaruri de post la 8 Sep 2013

Se spala ardeii, se taie capacul si se curata cu grija in interior de cotoare si seminte. Capacelele se pastreaza. Intre timp, se pregateste umplutura: se spala ceapa, se curata si se taie marunt. se adauga orezul spalat, lintea spalata si scursa bine, porumbul scurs, mararul tocat, palaria de...

Supa de legume cu taiatei de casa

In Supe la 6 Sep 2013

In primul rand, se prepara taiteii: Din toate ingredientele se formeaza un aluat tare, apoi se lasa sa se odihneasca 30 min (ca sa se aseze glutenul). Aluatul se taie cu cutitul in 4 bucati, care se aplatizeaza usor si se trec pe rand prin rolele de intins (de la cea mai groasa setare catre cea...

MangoPeach

In Bauturi la 6 Sep 2013

Se spala fructele, se curata si se taie cubulete. Se pun in blender, impreuna cu apa si se mixeaza cateva secunde, pana se obtine o bautura fina, parfumata si savuroasa, care se serveste imediat!

Quinoa cu broccoli

In Mancaruri de legume la 6 Sep 2013

Se spala quinoa in 4-5 ape, deoarece pelicula care acopera bobitele are un gust amarui( daca este foarte bine spalata, quinoa are un gust usor asemanator cu cel de nuca). Se pune la fiert, impreuna cu 2 cesti de apa. Se fierbe la foc mic aprox. 15 minute, apoi se acopera vasul si se lasa deoparte...

Eureka--reteta de peste 100 de ani

In Prajituri la 6 Sep 2013

Untul se alifiaza si se mixeaza intr-un bol, impreuna cu zaharul, pana cand acesta se topeste si se obtine o spuma fina. Apoi, lucrand tot cu mixerul, se incorporeaza oul, apoi cate putin din faina, galbenusurile (pe rand) si restul de faina. In final, se va obtine o pasta fina.  Se...

Prajitura After Eight

In Prajituri la 6 Sep 2013

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si se dau deoparte. Separat, se mixeaza celelalte ingrediente intr-un bol mare si incapator, pana se obtine o pasta mai groasa. Se incorporeaza incet spuma de albus, amestecandu-se cu o spatula (cu miscari de sus in jos). Se obtine astfel un aluat...

Snitele de pui la cuptor

In Mancare copii la 3 Sep 2013

   Se spala pieptul de pui, se usuca prin tapotare cu un servetel absorbant, se fileteaza si se bate cu ciocanul de snitele, in asa fel incat sa iasa foarte subtiri. Fiecare snitel se decupeaza in forma dorita (folosind un decupator pt. fursecuri din metal), se sareaza si se...

Ernestines--reteta de peste 100 de ani!

In Prajituri la 1 Sep 2013

Migdalele macinate si zaharul pudra se amesteca intr-un bol, se adauga pulpa de caise si se amesteca bine. Se adauga faina integrala de grau, pana se obtine o bila de aluat. Se framanta bine, apoi se lasa la odihna 10 minute. Se intinde in foaie cam de 1 deget grosime, se taie forme rotunde, cu...

Supa-crema de dovlecei cu branza de oi si menta (reteta la steamer)

In Supe la 29 Aug 2013

Dupa cum am spus aceasta este o supa rapida, gustoasa si hranitoare. Se prepara in doi timpi si trei miscari, la propriu:) Se spala dovleceii, se taie felii si se pun in sitele aparatului de gatit cu aburi (al meu are 3 nivele), peste care se presara frunzele de la 2 fire de menta. Se toarna apa...

Baba Ganoush

In Mancaruri de post la 28 Aug 2013

  Mod de preparare: Se coc vinetele, se lasa la racit, dupa care se curata si se lasa la scurs. Se aseaza in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu toate celelalte ingrediente, cu exceptia celor pastrate pentru garnisit. Se potriveste de sare, eventual piper. Se rastoarna salata in...

Salata de Cous-cous cu legume--reteta la steamer

In Salate la 13 Aug 2013

Se curata rosiile si se taie cubulete. Se spala ciupercile si se taie grob. Se spala cous-cous-ul si se aseaza in suportul special de fiert orez al aparatului de gatit cu aburi. Se adauga legumele, se adauga putina sare si piper si se acopera cu apa. Se toarna apa in orificiul special al...

Pastrav cu sos de iaurt si ghimbir--reteta la steamer

In Pastrav la 5 Aug 2013

  Se marineaza pastravul in apa cu condimente (eu am pus sare, piper, un praf anason, verdeturi uscate si un strop suc de lamaie). Se scurge bine pastravul, se sterge cu un servetel si se leaga capul de coada, cu ajutorul unei ate. Se plaseaza in tava steamerului in pozitie verticala...

Paine cu cartofi si seminte

In Piine la 4 Aug 2013

Daca deja avem maiaua facuta (adica ingredientele amestecate si lasate sa creasca), totul e extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic (fie cu mana, fie cu ajutorul robotului/masinii de paine). Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent si caldut...

Pineapple thirst

In Bauturi la 30 Iul 2013

Se storc toate in storcatorul de fructe (daca aveti un slow juicer e ideal...dar daca nu, e bun si cel cu centrifuga--eu din acela am), se strecoara de spuma, se toarna in pahare si se serveste imediat! Enjoy!

Basket muffins cu zmeura si ananas

In Prajituri la 30 Iul 2013

Cum eu tocmai facusem un minunat suc de ananas si zmeura, nu puteam sa arunc pulpa frucetlor, asa ca m-am decis sa o transfrom intr-un desert. Zis si facut! Am luat pulpa stoarsa bine de suc, am amestecat-o in robot cu celelalte ingrediente si am obtinut aluatul de muffins. L-am turnat cu...

Ciorba de dovlecei a la grec

In Ciorbe la 28 Iul 2013

  Dovleceii se rad si se sareaza; se lasa sa se odihneasca 10 minute.  Intre timp, se curata celelalte legume si se rad (eu am folosit robotul). Se calesc 2 minute legumele, cu exceptia dovleceilor, apoi se adauga apa si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga dovleceii, se dau in...

Sufleu de dovlecel

In Mancaruri de legume la 28 Iul 2013

  Se rad dovleceii, se sareaza si se lasa la scurs. Se strecoara bine de apa, dupa care sepun in robot, impreuna cu ouale, grisul, condimentele si telemea. Se mixeaza bine, pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata, pe care o transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la...

Ardei umpluti, de vara

In Mancaruri de legume la 28 Iul 2013

  Se taie ardeii pe lung, obtinandu-se doua jumatati care se curata de seminte, se spala bine si se scurg . Se umplu cu sferturi de rosii si cuburi de branza, apoi se pudreaza cu piper. Se aseaza intr-o tava de jena unsa cu unt si se dau la cuptor 10-15 min, pana se coc usor pe margini,...

Vangi Bhaji sau vinete baby in stil indian

In Mancaruri de legume la 28 Iul 2013

Vinetele se spala, se sterg cu un prosop de hartie, apoi se cresteaza in patru, pe lung, de la varf catre codita, dar fara a le desprinde de tot de pe codita (ele vor arata ca un soi de evantai). Apoi se presara in interior cu jumatate din compozitia de vegetarian garam masala rasnita (am invatat...

Tort raws pt. aniversarea blogului

In Vegan / Raw vegan la 25 Iul 2013

  Daca aveti toate ingredientele la indemana, prepararea si montarea tortului nu va rapesc mai mult decat 15 minute...si e chiar joaca de copii! Dar sa va povestesc pe rand cum am facut eu (mai mult timp imi ia povestea decat prepararea): 1. am pus de seara semintele de floarea...

Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale

In Mancaruri de post la 22 Iul 2013

Modul de preparare: Nimic mai simplu! Am mixat toate ingredientele pt. crackers  intr-un blender si asa am obtinut aluatul (daca e prea uscat mai adaugam putina apa, daca e prea moale, mai adaugam faina de in). Am lasat putin aluatul sa se odihneasca (10 minute), apoi l-am intins planseta...

Prajitura cu caise si crema de gris cu mac

In Prajituri la 22 Iul 2013

Pt. aluat, am amestecat rapid toate ingredientele in robotul d bucatarie, apoi am lasat la crescut 20 minute. Intre timp, m-am apucat de preparat crema: Am fiert laptele cu unt, am adaugat grisul si am lasat sa dea in cateva clocote, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul cratiteti (eu...

Negresa rapida cu glazura de ciocolata falsa

In Vegan / Raw vegan la 12 Iul 2013

Am amestecat intai substantele uscate intr-un bol, apoi am adaugat mierea si am inceput sa framant totul cu mana, ca sa obtin un aluat faramicios si lipicios, dar care se poate cu usurinta modela in bombonele, la nevoie. Datorita faptului ca aluatul meu inca nu se putea aduna bine, a mai fost...

Sirop de patlagina

In Sirop / Compot la 5 Iul 2013

Intai se pune apa cu zahar pe foc, pana se topeste zaharul. Apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se fierb cca 30 min. la foc mic. Se strecoara si se toarna fierbinte in recipiente de sticla sterilizate. Se lasa sa se raceasca incet, dupa care se depoziteaza in camara. Enjoy! P.S....

Chec din albusuri

In Prajituri la 5 Iul 2013

Se bat albusurile spuma tare. Se adauga zeama de la 1/2 lamaie, apoi se bat din nou. Se adauga zaharul pudra si se bate bezea. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca totul cu o spatula. Dupa omogenizarea aluatului, acesta se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie speciala de copt....

Gogosele ineluse

In Prajituri la 4 Iul 2013

 Toate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare cuib cu putin ulei, se toarna aluatul cu o lingurita (eu am folosit seringa de decorat...mi s-a parut...

Pateu de linte cu migdale si seminte de dovleac

In Mancaruri de post la 3 Iul 2013

Lintea se pune la muiat intr-un castronel cu apa (in asa fel incat apa sa le acopere) pt. cateva ore (eu le-am lasat peste noapte). La fel am procedat si cu migdalele. Dimineata, am constatat ca lintea se umflase bine de tot si absorbise toata apa, chiar si germinase, iar migdalele si-au marit...

Suc de mere, lamaie si ghimbir

In Bauturi la 3 Iul 2013

Se spala ingredientele in apa cu putin bicarbonat, sa scoatem chimicalele din coaja, apoi le introducem in storcator, asa intregi si obtinem sucul minunat, pe care-l savuram imediat, decorat frumos cu paie de baut. Enjoy!

Afisate 31 - 60 din 293 retete    

Postari recente

publicat la 13.01.2014

Smoothie in straturi

publicat la 13.01.2014

Bomboane cu mere

publicat la 13.01.2014

Pate de ficat aromat cu stafide

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]