Gogosele ineluse

de adnia in Prajituri, 4 Iul 2013 | 6510 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de aparatul meu de gogosi:)
Este un aparat de copt gogosi, mai curand decat de prajit...si da, au formele acelea de ineluse frumoase si perfecte, atat de populare la americani.
In primul rand, eu am fost incanata ca nu le mai prajesc in atata ulei, ci le coc...deci si aluatul va fi putin diferit. Daca e sa ma intrebati pe mine, eu cred ca mai degraba aceste gogosele sunt ceva intre muffins si gogosi, dar sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

Reteta si modul de utilizare le-am gasit pe blogul Life and coffee beans, si o sa le prezint mai jos:

Avem nevoie de:

  • 260 g de faina 
  • 130 g de zahar
  • 1 pliculet de vanilie Bourbon
  • 250 ml de iaurt simplu
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 10 g praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele ineluse:

 Toate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare cuib cu putin ulei, se toarna aluatul cu o lingurita (eu am folosit seringa de decorat...mi s-a parut mai simplu asa), se inchide capacul si se lasa sa se coaca gogosile pana se rumenesc.Apoi se scot si se pudreaza cu zahar, sau se glazureaza, dupa gust.

Enjoy!

TIPS-URI

1

nu e nevoie sa ungeti cuiburile cu ulei decat la prima utilizare, deoarece aparatul este teflonat

2

cuiburile se umplu pe trei sferturi cu aluat, pt. a le permite sa creasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele ineluse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

adnia 1

05.07.2013, 22:42

Diana, serveste cu incredere! eu fac mereu reteta asta si-mi iese de fiecare data. o sa mai incerc si altele!

DIANA B 1

06.07.2013, 13:26

Gospodina de exceptie , acum pun de niste gogosele ineluse , ca mi s-a pus pata .

Ms frumos , au fost taaare bune , sper sa-mi iasa si mie la fel

ClaudiaLungu 1

09.07.2017, 16:23

gogoselele mele se fac maronii doar pe o singura parte.de ce?nu este aparatul bun?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi glazurate