Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor

de Merisor in Curcan, 8 Ian 2013 | 7324 vizualizari

 

Pentru un pranz copios!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan de tara
  • sare
  • oregano
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Stafide
  • ulei de masline
  • usturoi
  • vin spumant alb
  • folie de staniol
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor:

Spalam pieptul de curcan si fara sa-l lasam la scurs il crestam in felii grosute de doua degete, dar  nu le taiem, le lasam pe os.

 Pisam cativa graunti de usturoi si ii frecam cu sare si ulei de masline.

Adaugam piper macinat, oregano, busuioc si boia dulce de ardei.

 Cu aceasta compozitie ungem bine pieptul de pui, il asezam in folie de staniol, il stropim cu putin vin, asezam stafidele printre felii si strangem folia de jur imprejur.

Asezam folia intr-o tava si dam la cuptor la 200 grade pentru 45 minute.

Scoatem din cuptor, desfacem folia si incercam cu furculita daca s-a patruns. Mai stropim cu vin, strangem iar folia si mai dam la cuptor pana se patrunde bine atat cat vrem, pe urma il mai lasam cateva minute cu folia desfacuta sa prinda culoare placuta.

Va avea un gust dulce-picant, yummy, yummy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu stafide inabusit in staniol, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa