Sim0na

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 06.02.2012

RETETE373
PRIETENI238
Retete / Mancaruri cu carne

Chiftelute de vita marinate

In Vita la 18 Dec 2015

Am amestecat toate ingredientele pentru chiftelute, le-am dat o forma rotunda, apoi le-am prajit in ulei, fara a le lasa sa se rumeneasca.  Le-am scos pe un platou, pe un servet de hartie pentru a absorbi grasimea. Pentru sos: intr-o cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul...

Mancarica de pui sub capac de paine

In Pui la 12 Dec 2015

Intr-un vas de ceramica, in putin ulei am calit cateii de usturoi zdrobiti usor cu lama cutitului. Cand si-au lasat aroma, dar fara a se arde, i-am scos si am adaugat pulpele de pui spalate si uscate cu un servet. Le-am rumenit pe ambele parti, apoi am adaugat vinul si am lasat pana s-a evaporat...

Sarmalute cu ciuperci si orez

In Mancaruri cu carne la 8 Mai 2015

Ciupercile curatat, spalat si tocat marunt. La fel si ceapa, pe care am am calit-o in putin ulei. Peste ceapa am adaugat ciupercile tocate si le-am lasat pe foc cca 15 minute, apoi am adaugat si orezul, care a absorbit restul de zeama ramasa de la ciuperci, deci sa mai fi stat vre-o 10 minute pe...

Drob de miel cu verdeata si leurda

In Oaie la 4 Mai 2015

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici   si le-am pus la fiert impreuna cu carnea. Am spumat de cate ori a fost cazul. Separat am pus la fiert cele 5...

Tocanita de porc cu cartofi

In Porc la 29 Apr 2015

Intr-un vas am pus putin ulei si bucatile de carne lasandu-le la calit cateva minute, pana si-au schimbat culoarea pe toate partile. Am scos carnea, si le-am dat deoparte, uleiul l-am aruncat. Ceapa, ardeiul si morcovul le-am taiat bucati potrivite si le-am pus la calit pana s-au inmuiat....

Iepure la cuptor cu vin si legume

In Iepure la 6 Apr 2015

Carnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano.  Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa, apoi am dat la cuptor pentru cca 1 ora. Am adaugat apoi cartofii taiati cuburi si am mai lasat ca 30...

Pulpa de porc la cuptor

In Porc la 4 Apr 2015

Pulpa de porc am taiat-o felii subtiri de cca 1,5 cm, am condimentat-o cu sare piper, boia, cimbru, apoi am pus-o intr-o tava cu putin ulei. Peste pulpa am pus cativa catei de usturoi taiati pe lung, si piper boabe.  Am dat tava la cuptorul preincazit pentru cca 1 ora, la foc mediu,...

Rondea de pulpa la cuptor

In Porc la 18 Mar 2015

Pulpa asta de porc ma pregatit-o initial atunci cand am taiat porcul. Am taiat rondele cu tot cu sorici o pulpa intreaga, apoi am pus-o in saramura ptr cca jumatate de ora. Rondelele le-am ambalat si depozitat in congelator. Si iata ca i-a venit randul primei rondele, pe care am decongelat-o,...

Cartofi cu smantana si carnat semiafumat

In Mancaruri cu carne la 27 Ian 2014

Cartofii i-am curatat si taiat rondele de cca 5 mm grosime. Intr-un vas am pus apa la fiert impreuna cu ½ lingurita sare, iar cand a fost clocotita am adaugat rondelele de cartofi si am lasat sa fiarba cca 10 minute. Am scos cartofii cu o paleta, si i-am pus intr-un castron. Peste cartofi...

Pui umplut cu carne tocata

In Pui la 14 Ian 2014

Am calit ceapa in putin ulei, apoi am lasat-o sa se raceasca. Am amestecat ceapa cu carnea tocata si orezul, am condimentat cu sare, piper si delikat. Cu amestecul rezultat, am umplut puiul spalat si curatat bine. Pentru ca umplutura sa nu iasa, am prin cu doua scobitori. Am pus uleiul si...

Pui copt in punga, cu legume

In Pui la 6 Dec 2013

Puiul se alearga prin curte, se prinde, se cheama "cineva" sa-i taie gatul, se opareste cateva secunda in apa fierbinte, se jumule – cu grija sa nu ne oparim, se parleste la flacara, se transeaza. Ei, si aici fiecare face dupa cum se pricepe.. ca mie niciodata nu-mi iese la fel!...

Chiftelute in aluat de bere

In Vita la 6 Dec 2013

Mai intai am pregatit chiftelutele, amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat  18 bile. Pentru aluat am cernut faina intr-un castron, am adaugat drojdia si le-am amestecat. Treptat am adaugat berea, sarea, iar la urma treptat uleiul, framantand  aluatul timp de 5-10...

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde

In Porc la 10 Sep 2013

Carnea de porc am taiat-o bucati de cca 4-5 cm. Intr-o cratita am pus uleiul la incins, am adaugat carnea, si am lasat-o sa se prajeasca, pana s-a albit. Am adaugat ceapa si usturoiul tocate rondele, am lasat 2-3 minute la calit, apoi am completat cu apa cat sa acopere carnea. Am acoperit cu un...

Ceafa de porc cu legume, in sos de lamaie

In Porc la 14 Iul 2013

Carnea am portionat-o, apoi am condimentat-o cu cimbru, boia, piper si sare, si am lasat-o vreo jumatate de ora sa se odihneasca. Intre timp am pregatit legumele: ceapa am taiat-o julien, cartofii i-am taiat felii groase. Intr-un vas de yena am pus putin ulei de masline, apoi am asezat...

Rulada de porc cu carnat, si cartofi cu rozmarin

In Porc la 20 Apr 2013

Bucata de piept am condimentat-o, apoi am presarat putin cascaval ras, iar deasupra am pus carnatul afumat. Am rulat si am legat cu ata rulada, am uns-o cu ulei, am presarat cu boia iute si am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie si unsa. Am adaugat o cescuta de apa si am dat la cuptorul...

Pulpa de vita cu sos de usturoi

In Vita la 27 Mar 2013

Pulpa de vita am taiat-o felii potrivit de groase pe care le-am batut cu ciocanul pentru snitele, apoi le-am taiat in bucati de cca 3-4 cm.  Intr-o cratita am pus putin ulei si am prajit pe toate partile bucatile de carne. Am adaugat ceapa tocata marunt si cateii de usturoi feliati. Am...

Pui manastiresc

In Pui la 12 Mar 2013

Pulpele de pui le-am condimentat cu sare, piper si boia iute, si le-am prajit in ulei pe ambele parti, apoi am adaugat o cana de apa si am lasat sa fiarba la foc mic cca 30 minute (eu am folosit un wok). Intr-o alta cratita am calit ceapa tocata marunt, am adaugat ciupercile toataie...

Sunca fiarta in zeama de varza

In Porc la 6 Mar 2013

Zeama de varza se pune la fiert impreuna cu foile de dafin, cimbru si fulgii de ardei. Cand a dat primul clocot, se adauga sunca proaspata si se lasa la fiert cca 15 minute. Nu mai mult ptr ca sunca se inmoaie prea tare. Se scoate din zeama, se lasa sa se racoreasca putin (cat sa fie mai usor...

Pulpa de porc la cuptor, cu legume sotate

In Porc la 17 Feb 2013

Carnea de porc am spalat-o, apoi am sters-o cu un servet. Am uns-o cu ulei de masline si cu mustar (eu am avut mustar cu boabe). Am lasat carnea cateva minute la rece, apoi am prajit-o in ulei, pe toate partile pentru a prinde o crusta. Pentru ca pulpa de porc sa isi patreze o forma egala,...

Drob de miel

In Oaie la 8 Dec 2012

Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat deoparte cratita. Prapurele l-am spalat bine, apoi l-am lasat in apa rece cu otet pana am pregatit compozitia. Oragenel si bucatile de carne de miel le-am pus la fiert impreuna cu o lingurita de sare de...

Coaste de porc la cuptor in sos de vin, ceapa si usturoi

In Porc la 5 Dec 2012

Coastele le-am fiert putin, cat si-au lasat spuma. Intr-un castron am amestecat sucul de rosii, cimbru, boia, ghimbir, ardei iute pisat si sarea.  Intr-o tigaie am pus la calit ceapa taiata julien si usturoiul taiat rondele. Am adaugat costele si am lasat cateva minute. Sucul de rosii...

Ciorba de cocos

In Pui la 4 Dec 2012

Am portionat cocosul, dand deoparte pulpele si pieptul, pe care le-am folosit la o fripturica. Restul bucatilor le-am portionat si le-am pus la fiert in cca 4 litri apa. Am lasat sa fiarba cca jumatate de ora, luand spuma care s-a format. Intre timp am curatat si tocat cepele, morcovul si...

Pastrama de vita in sos de rosii

In Vita la 4 Dec 2012

Carnea de vita, care in prealabil a fost condimentata cu cimbru, sare si boia, iar apoi afumata, am taiat-o in bucati potrivite si am lasat-o cca 30 minute in apa. Intr-o tigaie groasa am pus putin ulei la incins, apoi am adaugat bucatile de carne. Am adaugat o cana de apa si am lasat sa fiarba...

Piureu de cartofi copti cu friptura de pui

In Pui la 28 Noi 2012

Carnea de pui am innabusit-o ptr 1 ora... mi-am dorit carnea foarte frageda. Pe la jumatatea timpul am pus cateii de usturoi, lasandu-i pana s-au inmuiat, apoi i-am indepartat. Cartofii mici (cat oul de gaina) i-am spalat si i-am pus in folie. I-am dat la cuptor ptr cca 1 ora. Cand au fost...

Pastrama de berbecut

In Oaie la 19 Noi 2012

Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru, piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit cu o folie si un capac si am lasat la macerat. De aici exista mai multe variante: 1....

Tocanita de pui cu piure de cartofi cu cascaval

In Pui la 19 Noi 2012

Carne de pui am prajit-o bine pe ambele parti, apoi am scos-o si am tinut-o la cald. In uleiul ramas am calit ceapa si ardeii tocati marunt. Cand legumele s-au inmuiat putin am pus carnea prajita. Am acoperit cu apa calda si am lasat sa fiarba. Dupa cca 20 minute am adaugat rosiile si am lasat sa...

Piureu de cartofi by Cristi Roman cu ceafa de porc la cuptor

In Porc la 6 Noi 2012

Carnea am condimentat-o cu cimbru, boia, sare si ardei iute pisat.  Am uns-o cu putin ulei de masline, si am pus-o intr-o tava. Deasupra am turnat putina apa si am dat tava la cuptor pentru cca 30 minute. Rosiile le-am oparit, apoi le-am curatat de pielita si de cotor, si le-am tocat...

Friptura de fazan cu legume si cus-cus

In Mancaruri cu carne la 3 Oct 2012

Ceapa am taiat-o julien, ardeii – bastonase, si le-am pus la calit in putin ulei. Cand legumele s-au inmuiat am adaugat bucatile de carne, si am acoperit cu apa. Am lasat sa fiarba cca 1 ora, apoi am adaugat rosiile tocate si am mai lasat cca 30 minute, la foc mic. Carnea de fazan...

Friptura de miel cu rosii la cuptor

In Oaie la 31 Aug 2012

Carnea de miel am condimentat-o cu sare, cimbru si piperul boabe. Am pus carnea intr-o tava stropita putin cu ulei, apoi am adaugat rosiile tocate marunt, cateii de usturoiul taiati bucati marisoare. Am adaugat vinul si apa, si am dat la cuptorul preincalzit cca 2 ore, la foc potrivit, intorcand...

Aripi picante cu cartofi taranesti

In Pui la 29 Aug 2012

Aripioarele le`am spalat, am indepartat varfurile, apoi le`am taiat pe jumatate. Le`am amestecat cu usturoiul pisat, delikat, sare si cele 2 cani de apa si le`am bagat la frigider pentru 24 ore. A doua zi, le`am scurs de apa si le`am amestecat cu boia. Le`am mai lasat cateva minute, cat am...

Afisate 1 - 30 din 79 retete    

Postari recente

publicat la 18.12.2015

Chiftelute de vita marinate

publicat la 18.12.2015

Salata de fasole verde cu usturoi

publicat la 18.12.2015

File de porc de casa

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Stii ca atunci cand erai copil, parintii tai se mutau foarte des dintr-o casa în alta? Dar tu i-ai gasit de fiecare data…...

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]