Cum se prepara Foietaj cu branza - Reteta rapida pentru un desert delicios
Incepem cu umplutura.
Branza, zaharul, esenta de vanilie si ouale se amesteca intr-un castron, la final se adauga grisul si se incorporeaza.
Intindem prima foaie de aluat in tava cu hartie de copt, punem compozitia...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaoa si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt.
Punem hartie de copt intr-o tava...
Incepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile, le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Acum incepem sa facem blatul.
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga...
Aluat:
Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt, putin cate putin pana obtinem aluatul dorit, numai bun de modelat. Am luat cate o bucata de aluat , am pus-o in forma si am...
Incepem cu drojdia. Punem drojdia intr-un pahar cu doua linguri de zahar si putina apa calda, amestecam bine si lasam sa se dizolve.
Intr-un bol punem faina, zaharul, sarea, esenta de rom, coaja de lamaie, ouale si uleiul, incepem sa amestecam si adaugam si drojdia. Mai apoi adaugam putin cate...
Aluat:
Punem ouale, praful de sare si zaharul intr-un bol, mixam bine pana se topeste zaharul, adaugam laptele, uleiul si esenta de lamaie, amestecam incet sa se incoropreze . In urmatoarea etapa adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Amestecam pana se...
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusurile , se mixeaza , in acest moment se adauga faina si praful de copt, se amesteca cu o spatula de sus in jos sa se incorporeze faina. La...
In primul rand macinam biscuitii.
Punem intr-o oala pe foc apa, zaharul si untul; cand se topeste untul, se adauga biscuitii macinati si cacaua. Se amesteca bine si se adauga esenta de rom dupa gust.
Lasam sa se raceasca putin si apoi formam bilute in interiorul carora punem ciresele...
Incepem cu umplutura: Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit.Facem aluatul: Iaurtul grecesc , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare , oul si uleiul se amesteca toate la un loc.Se pun 2-3 linguri de faina amestecate cu praful de copt...
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, dupa care adaugam galbenusurile si mixam ca sa omogenizam compozitia. La final se adauga faina, cacaoa si praful de copt, amestecam cu o spatula de silicon de sus...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana,devin o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam iarasi pana spuma devine lucioasa.In continuare adaugam galbenusurile care au fost amestecate cu Coca-Cola in prelabil. Mixam bine si la final adaugam faina,...
Incingem cuptorul la 180 grade C, intre-timp desfacem aluatul si il taiem fasii subtiri, apoi il rulam pe forme si il coacem pana devin aurii.
Lasam sa se raceasca si apoi scoatem formele.
Batem frisca cu zahar pudra si esenta de vanilie, apoi le umplem si deasupra preasram zahar pudra.
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o...
Blat: topim untul si il amestecam cu biscuitii. Punem compozitia int-o tava cu diametrul de 25cm, nivelam si dam la rece la frigider.
Sos caramel: apa cu sarea si zaharul se pun la caramelizat pana capata o culoare galben mai inchis, nu foarte tare, sa nu ardem zaharul ca sosul va fi amar...
Blat: Batem albusurile spuma cu praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile si mixam iarasi. la final adaugam faina si cu cacaua, amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava de 23 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 180 C,...
Ungem o tava rotunda cu unt (30 cm). Curatam merele de coaja, le taiem in jumatate si scoatem mijlocul cu o lingura. In mijlocul merelor punem dulceata de mure. Asezam merele in tava si le dam la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 10-15 min cat sa se inmoae.
Facem blatul. Separam...
Blat: Rupem biscuitii intr-un bol. In alt bol, punem untul la topit la microunde, 10-20 sec. Turnam untul peste biscuiti si amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava de 20-22 cm diametru, nivelam cu mana si lasam sa se raceasca la frigider pana facem umplutura.
Umplutura: Crema...
Clatite pufoase reteta
Punem faina, praful de copt, sarea, zaharul si oul intr-un bol. Amestecam si adaugam iaurtul, apoi treptat adaugam cate un pic de lapte pana obtinem un aluat potrivit, nici prea gros nici prea subtire.
Ungem tigaia cu putin ulei, o punem la incins si punem cu lingura...
Faina, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie, praful de copt si oul se pun intre-un bol. Se adauga laptele putin cate putin pana obtinem o compozitie nici prea lichida nici prea tare. Se unge tigaie cu ulei si se pune la incins, se pune compozitia cu polonicul si se coace pe ambele parti....
Blat: Albusurile le batem cu praful de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Punem in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-35 min....
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, adaugam ouale si omogenizam . Incepem sa punem 2-3 linguri faina amestecata cu praful de copt .Adaugam faina pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Intindem foaie nu subtire (1-2 cm ), taiem forma...
Fructele se pun la scurs in strecuratoare. Iaurtul se amesteca cu zaharul foarte bine. Batem cu mixerul double cream-ul. Se pune peste iaurt si se omogenizeaza, apoi adaugam fructele si amestecam.
Piscoturile se inmoaie in siropul de la fructe si se pune in oala tapetata cu folie. Punem...
Blat: Albusurile se mixeaza cu praful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, mixam , iar la final faina amestecata cu praful de copt, omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava rotunda cu diametrul de 16cm si coacem in cuptorul...
Mousse:
Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasa la racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele.
Se serveste pe ciocolata.
MOD DE PREPARARE
Mousse : Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasala racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele.Gelatina se hidrateaza cu apa 5 min apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se pune peste mousse si se omogenizeaza....
Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava de 16 cm diametru si se da la...
Crema: Topim zaharul si apoi invartim cratita incat sa imbracam peretii . Merele le curatam si le taiem felii. Punem feliile de mere in cratita. Ouale se amesteca bine cu esenta de vanilie si zaharul , se adauga laptele si se omogenizeaza. e toarna in cratita peste mere si se da la cuptorul...
Spalam prunele si coatem samburii din ele, apoi le taiem in 4 sau 6. Presaram 2 linguri de zahar pe ele si le lasam sa stea 20 min.
Faina , scortisoara si zaharul se pun in bol. Se adauga untul rece taiat bucati si incepem sa framantam cu degetele. Trebuie sa obtinem o compozitie faramicioasa....
BLAT: Oule se bat bine cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si se mixeaza in continuare. La final se adauga praful de copt, faina si cacaoa. Se amesteca bine si se pune in forma de chec. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 -35 min . Cand este...
Foietaj cu branza - Reteta rapida pentru un desert delicios
Cum se prepara Foietaj cu branza - Reteta rapida pentru un desert delicios Incepem cu umplutura. Branza, zaharul, esenta de vanilie si ouale se amesteca intr-un castron, la final se adauga grisul si se incorporeaza. Intindem prima foaie de aluat in tava cu hartie de copt, punem compozitia...
Desert prajitura cu alune si caramel
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaoa si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava...
Desert prajitura cu crema de castane
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o tava...
Desert Victoria sponge cake
Incepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile, le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Acum incepem sa facem blatul. Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga...
Desert cosulete cu dulceata si nuca
Aluat: Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt, putin cate putin pana obtinem aluatul dorit, numai bun de modelat. Am luat cate o bucata de aluat , am pus-o in forma si am...
Desert cozonac
Incepem cu drojdia. Punem drojdia intr-un pahar cu doua linguri de zahar si putina apa calda, amestecam bine si lasam sa se dizolve. Intr-un bol punem faina, zaharul, sarea, esenta de rom, coaja de lamaie, ouale si uleiul, incepem sa amestecam si adaugam si drojdia. Mai apoi adaugam putin cate...
Desert prajitura Alba ca zapada
Aluat: Punem ouale, praful de sare si zaharul intr-un bol, mixam bine pana se topeste zaharul, adaugam laptele, uleiul si esenta de lamaie, amestecam incet sa se incoropreze . In urmatoarea etapa adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Amestecam pana se...
Desert prajitura cu mac, vanilie si biscuiti
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana spuma devine lucioasa. Se adauga galbenusurile , se mixeaza , in acest moment se adauga faina si praful de copt, se amesteca cu o spatula de sus in jos sa se incorporeze faina. La...
Desert bilute de cacao cu cirese glasate
In primul rand macinam biscuitii. Punem intr-o oala pe foc apa, zaharul si untul; cand se topeste untul, se adauga biscuitii macinati si cacaua. Se amesteca bine si se adauga esenta de rom dupa gust. Lasam sa se raceasca putin si apoi formam bilute in interiorul carora punem ciresele...
Desert placinta cu dovleac 2
Incepem cu umplutura: Dovleacul se pune la calit cu zaharul si scortisoara pana se inmoaie si se lasa la racit.Facem aluatul: Iaurtul grecesc , zaharul, esenta de vanilie, praful de sare , oul si uleiul se amesteca toate la un loc.Se pun 2-3 linguri de faina amestecate cu praful de copt...
Desert prajitura Fanta
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, dupa care adaugam galbenusurile si mixam ca sa omogenizam compozitia. La final se adauga faina, cacaoa si praful de copt, amestecam cu o spatula de silicon de sus...
Desert prajitura Coca-Cola
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana,devin o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam iarasi pana spuma devine lucioasa.In continuare adaugam galbenusurile care au fost amestecate cu Coca-Cola in prelabil. Mixam bine si la final adaugam faina,...
Desert rulouri cu frisca
Incingem cuptorul la 180 grade C, intre-timp desfacem aluatul si il taiem fasii subtiri, apoi il rulam pe forme si il coacem pana devin aurii. Lasam sa se raceasca si apoi scoatem formele. Batem frisca cu zahar pudra si esenta de vanilie, apoi le umplem si deasupra preasram zahar pudra.
Desert Kinder Pingui 2
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt. Punem hartie de copt intr-o...
Desert tarta Banoffee
Blat: topim untul si il amestecam cu biscuitii. Punem compozitia int-o tava cu diametrul de 25cm, nivelam si dam la rece la frigider. Sos caramel: apa cu sarea si zaharul se pun la caramelizat pana capata o culoare galben mai inchis, nu foarte tare, sa nu ardem zaharul ca sosul va fi amar...
Desert tort cu crema de mascarpone
Blat: Batem albusurile spuma cu praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile si mixam iarasi. la final adaugam faina si cu cacaua, amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava de 23 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 180 C,...
Desert tort cu mere
Ungem o tava rotunda cu unt (30 cm). Curatam merele de coaja, le taiem in jumatate si scoatem mijlocul cu o lingura. In mijlocul merelor punem dulceata de mure. Asezam merele in tava si le dam la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 10-15 min cat sa se inmoae. Facem blatul. Separam...
Desert cheesecake cu vanilie si capsuni, fara coacere
Blat: Rupem biscuitii intr-un bol. In alt bol, punem untul la topit la microunde, 10-20 sec. Turnam untul peste biscuiti si amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava de 20-22 cm diametru, nivelam cu mana si lasam sa se raceasca la frigider pana facem umplutura. Umplutura: Crema...
Clatite pufoase reteta cu iaurt si dulceata de zmeura
Clatite pufoase reteta Punem faina, praful de copt, sarea, zaharul si oul intr-un bol. Amestecam si adaugam iaurtul, apoi treptat adaugam cate un pic de lapte pana obtinem un aluat potrivit, nici prea gros nici prea subtire. Ungem tigaia cu putin ulei, o punem la incins si punem cu lingura...
Tort de clatite
Faina, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie, praful de copt si oul se pun intre-un bol. Se adauga laptele putin cate putin pana obtinem o compozitie nici prea lichida nici prea tare. Se unge tigaie cu ulei si se pune la incins, se pune compozitia cu polonicul si se coace pe ambele parti....
Prajitura cu Nutella si frisca
Blat: Albusurile le batem cu praful de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Punem in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-35 min....
Reteta de preparare a papanasilor cu crema de branza
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, adaugam ouale si omogenizam . Incepem sa punem 2-3 linguri faina amestecata cu praful de copt .Adaugam faina pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Intindem foaie nu subtire (1-2 cm ), taiem forma...
Tort diplomat cu double cream
Fructele se pun la scurs in strecuratoare. Iaurtul se amesteca cu zaharul foarte bine. Batem cu mixerul double cream-ul. Se pune peste iaurt si se omogenizeaza, apoi adaugam fructele si amestecam. Piscoturile se inmoaie in siropul de la fructe si se pune in oala tapetata cu folie. Punem...
Tort cu crema de vanilie si caramel cu nuca
Blat: Albusurile se mixeaza cu praful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, mixam , iar la final faina amestecata cu praful de copt, omogenizam cu o spatula. Punem compozitia in tava rotunda cu diametrul de 16cm si coacem in cuptorul...
Mousse de mure
Mousse: Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasa la racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele. Se serveste pe ciocolata.
Mini tortulete cu mousse de mure si jeleu.
MOD DE PREPARARE Mousse : Murele cu zaharul se pun la fiert 10 -15 min pana se inmoaie si se lasala racit. Se pun in strecuratoare. Frisca se bate si se amesteca cu murele.Gelatina se hidrateaza cu apa 5 min apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se pune peste mousse si se omogenizeaza....
Tort cu nuca si mousse de dovleac
Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava de 16 cm diametru si se da la...
Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400
Crema: Topim zaharul si apoi invartim cratita incat sa imbracam peretii . Merele le curatam si le taiem felii. Punem feliile de mere in cratita. Ouale se amesteca bine cu esenta de vanilie si zaharul , se adauga laptele si se omogenizeaza. e toarna in cratita peste mere si se da la cuptorul...
Crumble cu prune
Spalam prunele si coatem samburii din ele, apoi le taiem in 4 sau 6. Presaram 2 linguri de zahar pe ele si le lasam sa stea 20 min. Faina , scortisoara si zaharul se pun in bol. Se adauga untul rece taiat bucati si incepem sa framantam cu degetele. Trebuie sa obtinem o compozitie faramicioasa....
Cheesecake cu nuci si caramel
BLAT: Oule se bat bine cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si se mixeaza in continuare. La final se adauga praful de copt, faina si cacaoa. Se amesteca bine si se pune in forma de chec. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 -35 min . Cand este...