Desert tort cu crema de mascarpone

de Dea_Dea in Torturi, 29 Dec 2017 | 7014 vizualizari

 

Foarte bun tortul . Scuzati decorul s-a cam rupt :))))

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • crema:
  • 600 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • mascarpone(180 gr.)
  • 3-4 linguri zahar
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de mascarpone:

Blat: Batem albusurile spuma cu praf de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile si mixam iarasi. la final adaugam faina si cu cacaua, amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava de 23 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 35-40 min. Il lasam la racit.

Crema: punem mascarponele intr-un bol cu zaharul si esenta de vanilie, amestecam pana se topeste zaharul. Batem frisca cu mixerul pana devine putin tare, apoi adaugam mascarponele si mixam pana se intareste. Crema o facem cand blatul este rece si suntem gata sa umplem tortul.

Sirop: Apa se amesteca cu zaharul pana se dizolva.

ASAMBLARE:
Taiem blatul in 3 (2 straturi). Punem o parte de blat pe platou, insiropam si punem o treime din crema, apoi blat insiropat, crema, iar la final imbracam tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello