Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400

de Dea_Dea in Torturi, 17 Oct 2014 | 34214 vizualizari

 

Preferatul meu

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 3 linguri zahar pentru topit
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 4-5 mere
  • BLAT:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400:

Crema: Topim zaharul si apoi invartim cratita incat sa imbracam peretii . Merele le curatam si le taiem felii. Punem feliile de mere in cratita. Ouale se amesteca bine cu esenta de vanilie si zaharul , se adauga laptele si se omogenizeaza. e toarna in cratita peste mere si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 min.

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Blatul se toarna peste crema si se lasa la copt 25-30 min. Se lasa la racit apoi se rastoarna pe platou.

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Cerasela_Bella 1

05.11.2014, 10:52

Am o dilema...cum au ajuns merele la mijloc?

gaby_duceag 1

24.10.2015, 14:54

cerasella, cand torni compozitia pentru crema de zahar merele se ridica la suprafata asa ca atunci cand il rastorni (cu susul in jos ) ) merele se plaseaza pe mijloc.
acu l-am bagat si eu la cuptor

DanielaAbuhalima 1

15.10.2018, 20:27

Felicitari pt reteta 400....la cat mai multe la fel de bune ai delicioase!😘

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars