publicat la 13.03.2017
publicat la 13.03.2017
publicat la 28.11.2016
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Bucataras.ro
[email protected]
Înghețată de lămâie
Lamaile se razuiesc de coaja si se storc foarte bine de zeama, adunand totul intr-o craticioara. In aceasi craticioara se adauga zaharul, oualele intregi+galbenusul si untul. Se pune craticioara pe foc si se amaesteca incontinuu cu telul. Este important sa amestecati...
Bureti laptosi cu usturoi (la gratar)
Pentru inceput va asigurati ca buretii adunati din padure sunt buni: intrebati pe cineva mai batran (sau din zona), care stie. Buretii spalati si curatati bine se pun la fiert intr-un vas, direct pe gratar. Cand s-au fiert (aprox 15-20 minute) ii scurgeti de apa si-i...
Inghetata de ciocolata
Inhetata de casa se pregateste repede, cu minim de efort si maxim de gust. Laptele condensat se bate bine cu cele 3 linguri de zahar pudra. Acesta va capapta o consistenta aerata si pufoasa. Adaugati si cacaoa si mai amestecati pana se omogenizeaza....
Placinta cu carne tocata
Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei. Ceapa, tocata marunt, se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adaugati carnea tocata. Lasati carnea la foc mic pana ce isi schimba culoarea...
Tagliatelle cu chifteluțe in sos
Pregatiti prima data chiftelutele. Se curata cei doi cartofi si se fierb bine, ca pentru piure. Carnea tocata se amesteca cu cartofii pasati, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, cele 2 linguri de faina si condimentele. Din amestecul de carne...
Tort cu capsuni si crema mascarpone
Blat Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 180 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul mixand incontinuu. Mixati incontinuu pana ce...
Supa crema de morcovi
Se curata toate legumele si se taie cubulete. Se pun la fiert pana ce morcovul este bine fiert. Legumele fierte se scurg de zeama (fara a o arunca) si se paseaza in blender pana devin o pasta omogena. Crema astfel obtinuta se "indoaie" cu...
Penne cu ton la cuptor
Pennele se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Se fierb cam 10 minute. Cand sunt fierte pastele, se scurg de apa si se aseaza 3/4 din cantitate intr-o tava de yenna unsa cu ulei. Apoi asezati tonul, scurs de suc. Rosiile se amesteca cu putina apa si cu condimentele...
Cremsnit (rețeta clasica)
Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu! Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel foarte bine si se pune pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Daca ati mai facut genul...
Chec în trei culori cu ness si nuca
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Oualele se separa. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si esenta de rom. Se omogenizeaza bine si se adauga, treptat, 3 linguri de faina si jumatate din...
Paste cu ciuperci și sos bechamel
Pastele se pun la fiert conform instructiunilor dupa ambalaj. Ciupercile se clatesc si se scurg bine de apa. Se pun la calit in ulei. Se calesc bine si apoi se adauga untul. Cand untul s-a topit si se omogenizeaza cu ciupercile adaugati cele 2 linguri de faina si...
Ciuperci umplute cu telemea și mărar
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Ciupercile se spala bine si se lasa la scurs. Telemeaua se taie cubulete. Fiecare ciuperca in parte se umple cu telemea si se presara deasupra marar tocat. Optional, puteti pune deasupra cate o fasie mica si...
Ciuperci umplute cu somon și parmezan
Cuptorul se seteaza la 80 grade. Ciuperci se spala bine si se pun la scurs. Somonul se taie cubulete. In fiecare ciuperca se aseaza cubulete de somon si deaspura parmezan. In functie de preferinta parmezanul poate fi ras sau taiat fasii subtiri...
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata
Blat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana devin lucioase. Galbenusurile se mixeaza separat cu uleiul si esenta de rom(dupa gust). Emulsia de galbenusuri se incorporeaza in albusuri, usor, la...
Pandispan cu capsuni
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat alaturi de ulei, 2 plicuri zahar vanilinat, sarea si praful de copt stins. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa. ...
Ceai de patrunjel
Apa se pune la fiert. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Patrunjelul se pune la infuzat in apa pentru aprox 20 minute. Se strecoara, se amesteca cu mierea si se pune la rece. Se consuma pe parcursul unei zile cu...
Piure aromatizat
Cartofii curatati si spalati se pun la fiert. Ceapa se toaca marunt, marunt, marunt si se caleste in putin ulei. Pentru gust, puteti folosi ulei in care ati invartit altceva. Eu am calit-o in grasimea lasata de cateva felii de bacon rumenite in tigaie....
Chipsuri de bacon
Hmmm.....foarte complex modul de pregatire. Feliile de bacon se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Se rumenesc pe ambele parti pana devin crocante. Se scot pe un servet absorbant si...gata! Se servesc ca atare ( cu o bere), pe...
Tocanita de pipote si inimi
Pipotele si inimile se spala foarte bine. Inimile se taie in jumtate si se spala bine de sangele ramas in interiorul ventriculelor. Intr-o tava unsa cu ulei de masline se pune carnea si apoi, peste, legumele curatate si taiate dupa preferinta. ...
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura
Blat de bezea Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi, pe rand, adaugati cate o lingura de zahar mixand dupa fiecare cate 2-3 minute. Veti observa cum bezeaua devine lucioasa si se intareste. Daca intoarceti castronul si bezeaua nu cade inseamna ca ati terminat de batut....
Supa crema de ciuperci
Toate legumele ( mai putin ciupercile) se pun la fiert in aproximativ 2.5-3 litri de apa. Ciupercile se spala bine si li se indeparteaza cozile. Nu are rost sa le curatati de pielita de la suprafata, ea da gustul bun. Cand legumele sunt fierte...
Sandwich cald cu branza
Mod de pregatire....foarte usor!!! Branza faramitata foarte bine cu o furculita (sau data prin razatoare) se amesteca cu un ou batut bine si cu mararul tocat. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza trei felii de paine! Fiecare felie de paine...
Tocanita de ciuperci cu marar
Ciupercile, spalate si curatate bine, se taie feliute subtiri. Intr-o tigaie se pun la calit ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa devine sticloasa, adaugati ciupercile si lasati asa, fara apa, circa 5 minute. Se adauga bulionul, dizolvat intr-un pahar cu...
Tort de ciocolata cu migdale
Blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi o incorporam in compozitia de...
Chec aperitiv cu verdeata si carnati de Plescoi
Carnatii se calesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa ei grasime) pana se rumenesc usor la suprafata. Ardeii, ceapa, mararul si patrunjelul se toaca marunt. Cele 3 oua se bat bine cu faina si praful de copt. Parmezanul se rade pe razatoarea mare. Carnatii taiati rondele se amesteca cu...
Salata de fusilli cu legume
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Legumele le taiati cubulete. Pastele fierte si racite se amesteca cu legumele. Potriviti cu sare si adaugati cele 2 linguri de ulei de masline. Omogenizati foarte bine. Se serveste cu parmezan ras deasupra sau, dupa preferinta, cu 1...
Supa crema de rosii
Modul de preparare al acestei supe este foarte usor. Legumele, curatate si spalate, se taie "neglijent" si se pun la fiert. Cand legumele s-au fiert, adaugati in oala rosiile din conserva si mai fierbeti pana sunt fierte foarte bine toate ingredientele. Separat, fierbeti...
Taitei de orez cu pui in sos picant
Taiteti din orez se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Pulpele de pui se taie in fasii de 1 cm si se prajesc bine pe ambele parti. Cand puiul este facut se adauga ceapa si se calesc impreuna vreo 3-4 minute. Adaugati apoi cele 4 linguri de bulion de ardei si 1/2 pahar de apa si...
Pulpe de pui cu legume si morcov caramelizat
Incepeti cu caramelizarea morcovilor. Morcovii, curatati si spalati, se taie rondele si si fierb in apa cu sare. Dupa ce apa a dat in clocot, adaugati rondelele de morcovi si mai lasati 2-3 minute. intr-o tigaie puneti untul, mierea si zaharul. Cand acestea ajung la punctul de fierbere puneti...
Sos de usturoi cu smantana
Intr-un mojar se pune usturoiul zdrobit cu presa si, impreuna cu sarea, se amesteca pana se formeaza o pasta fina. Cand ajunge la consistenta dorita, adaugati 1 lingurita de ulei si mai frecati pana ce incepe sa semene cu o maioneza. Mutati usturoiul intr-un vas cu capac, adaugati cele 5...