Pandispan cu capsuni

de AndrutzaP in Prajituri, 20 Mai 2016 | 24046 vizualizari

 

  Dat fiind ca aveam niste capsuni prin frigider (din alea bune de curte:) ) am zis ca o prajitura rapida, de vineri seara, este numai buna.
  

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 250 gr capsuni proaspete
  • zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu capsuni:

   Se separa albusurile de galbenusuri.

   Galbenusurile se bat alaturi de ulei, 2 plicuri zahar vanilinat, sarea si praful de copt stins.

   Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa.

   In spuma de albusuri se incorporeaza usor emulsia de  galbenusuri si faina.

   Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

   Fructele se spala si se taie in 4. Optional, se pot da prin faina inainte de a le aseza pe toata suprafata tavii, peste compozitia de pandispan.

   Deaspura se presara cel de-al treilea pliculet de zahar vanilinat.

   Se da la cuptor, la 150 grade, pentru 20-30 minute, sau pana trece testul scobitorii.

   Se lasa la racorit si se pudreaza cu zahar pudra.

   Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Compozitia este pentru o tava de 15/25 cm.

2

Dupa coacere puteti pune deaspura frisca sau crema de vanilie

3

Capsunile pot fi inlocuite cu orice fructe doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu capsuni