Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura

de AndrutzaP in Mancare copii, 15 Mai 2016 | 3395 vizualizari

 

Un desert delicios, usor, fresh si sanatos.     Intr-o lume in care cam tot ce gasim este pus sub semnul nesanatatii, trebuie sa alegem cat mai coret ce mancam. Acest desert nu contine faina, ciocolata, gelatina, coloranti, zahar cat mai putin. In plus are albus (partea buna a oului), branzica de vaci, fructe.
Il recomand cu caldura.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 g branzica dulce ce vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 4-5 frunze de menta (optional)
  • In plus
  • o mana zmeura
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura:

Blat de bezea

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi, pe rand, adaugati cate o lingura de zahar mixand dupa fiecare cate 2-3 minute. Veti observa cum bezeaua devine lucioasa si se intareste. Daca intoarceti castronul si bezeaua nu cade inseamna ca ati terminat de batut.

Tapetati o tava cu hartie de copt. Bezeaua se aseaza in tava (nu neaparat pana la marginea tavii) in asa fel incat sa formati un patrat sau dreptunghi. Este important sa fie intinsa uniform in grosime. Se coace la 160 grade pana devine maronie pe margini dar  cu atentie sa nu se usuce.

Aici este partea mai dificila. Bezeaua se desprinda de foaia pe care a fost coapta imediat ce o scoateti din cuptor. Este un procedeu dificil deoarece necesita mare atentie, se poate rupe usor. Odata desprinsa foaia, se ruleaza (ca o rulada) intr-o foaie de copt "noua" si, asa, se lasa la racit complet.

Crema

Branza se mixeaza foarte bine cu frisca lichida si cu cele 2 linguri de zahar pudra. Adaugati esenta de vanilie si cele 4 frunze de menta tocate marunt.

Asamblare

Pe foaia racita complet asezati crema si apoi zmeura. Puteti alege sa puneti zmeura dupa plac: intreaga, maruntita "grosier", pasata piure. Eu am maruntit-o cu furculita.  Rulati incet si dati minim 2 ore la frigider.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folositi zmeura congelata aveti grija ca va lasa zeama si rulada se va inmuia.

2

De preferat este ca blatul sa fie mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Anett 1

15.05.2016, 20:44

AndrutzaP 1

15.05.2016, 20:45

Multumesc!! Va fac cate o portie tuturor!!

Constelatialeu 1

16.05.2016, 06:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători

pe 06.12 la 17:42

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si sirop de zahar ars