Înghețată de lămâie

de AndrutzaP in Dulciuri, 28 Iun 2016 | 3673 vizualizari

 

Acrisoara, racoritoare si bunaaa. As manca fara sa ma opresc:)

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai
  • 2 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 75 g unt
  • 200 g zahar
  • 300 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Înghețată de lămâie:

   Lamaile se razuiesc de coaja si se storc foarte bine de zeama, adunand totul intr-o craticioara. In aceasi craticioara se adauga zaharul, oualele intregi+galbenusul si untul.

   Se pune craticioara pe foc si se amaesteca incontinuu cu telul. Este important sa amestecati bine pe fundul craticioarei pentru a nu se lipi.

   Cand sosul devine omogen si se incheaga se da la o parte de pe foc si se mai bate cu telul pentru 2-3 minute.

   Dupa ce crema de lamaie s-a racit complet se adauga iaurtul si se omogenizeaza perfect.

   Smantana pentru frisca se bate usor, fara a insista foarte mult si se incorporeaza in compozitia de iaurt si crema de lamaie.

   Inghetata se da la congelator pana ingheata. Daca nu aveti un aparat de inghetata (la fel ca mine), amestecati inghetata din 30 in 30 de minute pentru a nu se forma cristale de gheata.

   Serviti cu placere!

 

 

TIPS-URI

1

folositi un iaurt gras, minim 3.5% grasime-va recomand iaurtul grecesc de la Napolact.

Daca ti-a placut reteta noastra "Înghețată de lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu mere, nuci si scortisoara