De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Placintele cu cartofi
se pun ingredientele intr-un vas -se face un aluat care se lasa sa stea 10-15 minute -se ia din aluat bucati care se intind pe planul de lucur uns bine cu ulei,in mijolc se pune umplutura -se aduc capetele la mijloc -si se apasa -se unge tigaia de clatite cu ulei si se...
Veggie burgers
-Lintea se spala si se fierbe in 4 cani de apa cu o lingura de sare, -Se fierbe pana cand boabele se inmoaie, apoi se scurge de apa si se pune la racit. -Racita, lintea se pune in robot sau se da prin masina de tocat carne dar la sita mare, pentru ca e bine sa ramana bucati mai mari de...
Sufleu de legume
Legumele bine fierte se paseaza obtinindu-se un pireu care se amesteca cu sosul alb (preparat din lapte, faina si unt), cu cele 4 galbenusuri, batind bine, apoi cu cascavalul ras si albusurile batute spuma. Se pune intr-un vas uns cu unt, se presara deasupra cascaval ras su bucatele de unt...
Dovlecei umpluti
Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem jumatati. Apoi, ii scobim . Calim in putin ulei ceapa si morcovul, apoi adaugam orezul, miezul de la dovleceii scobiti si acoperim totul cu 3 cesti de apa. Apoi, adaugam o lingurita de pesmet, marar, sare si piper. Tinem umplutura pe foc cam 25 minute,...
Mancare de soia cu masline
Se pun la inmuiat bucatile de soia . Dupa jumatate de ora se scot si se pun in oala.Peste ele se pun ceapa taiata pestisori,rosiile taiate felii subtiri,maslinele,uleiul, busuioc uscat, piper si sare dupa gust.Se toarna apa pana se acopera ingredientele si se da la fiert.Este gata cand apa scade...
Vinete cu rosii
Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu sare si se lasa sa stea 15-20 de minute. Nu se curata de coaja! Se curata usturoiul si se toaca sau rade. Rosiile se decojesc(cele proaspete) si se taie cuburi. Se scurg si se sterg vinetele...
Tocanita de ciuperci
Ciupercile se taie bucati dupa preferinta, se spala si se lasa la scurs in strecuratoare. Ceapa si morcovul se pun la calit in putin ulei, cand ceapa a capatat culoarea aurie se adauga ciupercile, se amesteca si se acopera cu un capac ca sa se inabuse. Daca vi se par tarisoare mai...
Legume la cuptor
Intr-o tava, se adauga uleiul de masline in care se adauga cutia cu mazare scursa si spalata, morcovii taiati rondele, ciupercile taiate in patru, ardeiul gras tocat cubulete, prazul rondele, cartofii taiati in cubulete, dovlecelul tot cubulete, dupa care se adauga sare, piper si delikat. Se...
Iahnie de fasole boabe
Fasolea se spala si se da in clocot prin trei ape. Se separa cojile daca s-au desprins, se schimba apa (atit cit sa acopere boabele) si se adauga legumele tocate dupa cum doriti (ceapa, morcovii). Se lasa la fiert mestecindu-se din cind in cind pentru ca aromele sa se intrepatrunda, apoi se...
Fasole cu usturoi
Se curata si se spala fasolea verde, apoi se pune la fiert intr-un litru de apa sau in oala speciala de fiert in aburi, cu capac, la foc mic. Dupa 20-25 minute, scoateti fasolea intr-un castron si preparati dressingul de usturoi astfel: zdrobiti bine usturoiul curatat si cu un tel mic...