publicat la 02.05.2014
publicat la 13.04.2014
publicat la 11.04.2014
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Oua de Paste vopsite cu coji de ceapa
Se spala bine ouale sub jet de apa rece. Intr-o oala, se pregateste apa cu cele 3 linguri de otet si putina sare apoi se introduc cojile de ceapa rosie si galbena (daca dorim o culoare mai deschisa, punem mai multe coji de ceapa galbena). Intre timp pregatim si decorarea oualor. Pe fiecare...
Pastrav cu legume
Pastravul proaspat se eviscereaza, se curata de solzi si se spala bine sub jet de apa. Se lasa putin sa se scurga si apoi se tamponeaza cu un servet pentru a elimina tot surplusul de apa. Se condimenteaza bine cu sare si piper. In continuare avem nevoie de doua tigai. In prima tigaie...
Desert Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se face o cana mare de 250 ml de cafea expresso sau cafea la filtru dar mai tare si se lasa sa se raceasca. Se iau cele 5 oua si se separa albusurile de galbenusuri. Peste cele 5 galbenusuri se pun cele 8 linguri de zahar si se freaca bine impreuna, pana...
Ciorba radauteana cu pui
Morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel si radacina de pastarnac se curata, se spala si se taie fideluta sau cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt iar gulia si jumatatea de telina se curata si ele, se spala si se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi. Pieptul de pui...
Spaghete cu muschiulet de porc si ciuperci
Se pun pastele la fiert intr-o oala cu apa, putina sare si putin ulei si se lasa la fiert conform timpului indicat pe ambalaj. Dupa ce pastele sunt fierte, se scurge apa de pe ele si se rastoarna intr-o strecuratoare pentru a se elimina surplusul de apa. Intre timp, se curata ceapa si se...
Cremes
Laptele se imparte in doua. Prima jumatate de litru se pune la fiert. Se separa galbenusurile de albuse de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca bine cu cele 9 linguri de zahar pana se topeste zaharul apoi se adauga si cele doua pliculete de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Intr-un...
Cartofi aurii cu cascaval la cuptor
Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi sau in bucati mai mari decat pentru cartofii pai. Se pun intr-o oala cu apa si sare la fiert dar nu se lasa sa fiarba in totalitate ci doar sa fie fierti usor pentru ca ei se vor mai face si la cuptor. Se pun apoi intr-o strecuratoare pentru a...
Rondele de merluciu
Se lasa merluciu la decongelat apoi se curata si se spala bine si se tamponeaza cu un servet. Se taie trunchiul de peste in rondele potrivite care apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 15-20 de minute la frigider. Dupa acest interval, se pune putin ulei la incins intr-o tigaie,...
Salata de vinete cu ardei copti
Se coc vinetele si ardeii apoi se lasa putin sa se raceasca dupa care se curata. Dupa ce sunt curatate, vinetele se toaca marunt-marunt iar ardeii se taie cubulete mici. Se curata ceapa si se toaca si ea marunt. Se face separat o maioneza dintr-un galbenus de ou, o lingurita de...
Pizza Rustica
Prima data incepem cu pregatirea aluatului pentru pizza. Intr-o cana punem apa calduta in care dizolvam jumatatea de cub de drojdie proaspata si apoi lasam acest amestec sa mai stea 5-10 minute. Punem faina pe blatul de lucru si peste ea turnam amestecul si adaugam putina sare. Se framanta...
Gogosi aromate si pufoase
Laptele se incalzeste putin si apoi in el se dizolva o lingura de zahar si cubuletul de drojdie proaspata. Se lasa sa stea 5-10 minute. Se bat cele doua oua cu putina sare. In faina se face o adancitura in care se toarna restul de zahar, ouale batute, zaharul vanilat, coaja de lamaie si...
Varza calita cu carne de porc la cuptor
Se spala carnea de porc si se feliaza ca pentru gratare (sa nu fie felii foarte groase). Se condimenteaza cu sare si piper negru macinat. Se pune ulei la incins intr-o tigaie, se prajeste doar putin carnea pe ambele parti cat sa capete culoare rumenie de prajit si cand...
Salata de primavara cu ridichi, ceapa verde si rosii cherry
Curatam ridichile de mustati si frunze, le spalam bine apoi le taiem rondele sau sferturi. Spalam coditele de ceapa verde si le taiem mai marunt. Rosiile cherry le desfacem de pe ciorchine, le spalam si le taiem in jumatate. Amestecam toate legumele intr-un bol, le asezonam dupa...
Ciorba de pui a la grec
Se curata legumele si se spala bine sub jet de apa. Morcovii, ardeiul gras si pastarnacul se taie fideluta sau cubulete, ceapa se toaca marunt iar gulia se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi. Pieptul de pui se spala bine si se taie sub forma de fasii sau cubulete. Intr-o oala...
Ciupercute umplute cu sunca si pasta de branza
Se curata ciupercile, se indeparteaza coditele si se spala bine sub jet de apa dupa care palarioarele se pun pe un servet la scurs. Ardeiul gras, ceapa verde, sunca si coditele ciupercilor se taie marunt sau cubulete mai mici si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei. Branza proaspata de...
Omleta impaturata cu bacon, cascaval si ciuperci
Se sparg cele 4 oua intr-un bol si se bat impreuna cu un praf de sare. Ardeiul kapia si ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu ouale batute. Se pune la incins o tigaie cu putin ulei iar cand aceasta e incinsa se toarna compozitia de mai sus si se intinde ca pe o clatita pe toata...