publicat la 26.10.2020
publicat la 26.10.2020
publicat la 22.10.2020
Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…
Bucataras.ro
[email protected]
Penne cu sardine
Se pune apa la fiert, aproximativ 1litru. Cnd aceasta clocoteste se adauga pastele si se fierb 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa verde se taie feliute, ardeiul si usturoiul se taie marunt. Se pune la incins 2 linguri ulei din conserva cu sardine. Se adauga ceapa,...
Fusilli cu salata si oua posate
Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru de apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Intre timp ne ocupam de celelalte ingrediente: rosia o taiem cuburi, iar ridichea la fel, in cuburi cam de aceeasi marime ca si cele de rosie. Salata spalata, zvantata, o taiem...
Lasagna cu ghebe, sos de rosii, mozzarella si parmezan
Ghebele se spala se lasa sa se zvante si se taie marunt din cutit. Se pune la incins 2-3 linguri ulei de masline, se adauga ciupercile, un praf de sare si piper si se calesc la foc iute 5 minute. Se adauga baconul taiat cubulete si se lasa pe foc pana baconul este prajit. Se adauga ¾ ...
Fusilli cu sos Pesto si piept de pui
Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Dupa fierbere, se strecoara pastele si se amesteca fierbinti cu 1 lingura sos Pesto. Intre timp pregatim celelalte ingrediente: pieptul de pui se taie pe jumatate pe lungime. Se...
Budinca de paste cu branza, lamaie si bezea
Se fierb pastele in apa cu sare pentru 3 minute. Se strecoara pastele si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Branza se zdrobeste cu furculita, se adauga zaharul brut, galbenusul de ou, zeama de lamaie, smantana si coaja rasa de lamaie. Se amesteca ingredientele. Peste amestecul de branza se...
Lasagna cu crema fina de branza si curmale uscate
Punem apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste fierbem foile de lasagna pentru 3-4 minute. Curmalele le taiem in bucati mai mici, le punem intr-un castron si le hidratam pentru 10 minute in alcool/bautura, eu am folosit whisky. Branza o zdrobim bine cu furculita, adaugam galbenusul,...
Vermicelli cu ghebe si parmezan
Spalam ghebele, le lasam sa se zvante sau le tamponam usor cu prosop de hartie, apoi le taiem in sferturi/jumatati, depinde cat sunt de mari. Intr-o tigaie punem uleiul si untul. Cand untul s-a topit adaugam usturoiul, lasam cateva secunde sa se caleasca la foc mediu, adaugam crenguta de salvie...
Fusilli cu caramel si nuca prajita
Intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se lasa sa fiarba 11 minute. Pentru sosul caramel: se pune zaharul brut intr-o craticioara cu fund dublu sa se caramelizeze. Supraveghem zaharul sa nu se...
Tagliolini cu dovlecei si praz
Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri. Cand apa clocoteste se pun pastele si se lasa sa fiarba 3 minute. Dovlecelul se spala, se pastreaza coaja si se usuca cu prosop curat de bucatarie. Se taie pe jumatate pe lungime, apoi pe sferturi si se taie mijlocul, partea cu seminte. Se...
Sos Pesto cu nuci si arahide
Avand in vedere ca sunt multe soiuri de busuioc, tin sa precizez ca am folosit busuioc clasic, care se gaseste in magazine si in piete. Eu l-am cumparat din piata de la tzarani, foarte aromat si sanatos. Am spalat bine frunzele de busuioc, le-am desprins de pe tulpini si le-am pus intr-o...
Fusilli cu bacon, sos Pesto si smantana
Se pune apa cu sare la fiert. Apa sa fie multa, aproximativ 1,5 litri. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Intre timp facem sosul… Taiem baconul in bucatele si il prajim in 2 linguri ulei de masline. Cand s-a rumenit adaugam apa in care au fiert pastele,...
Rosii uscate la borcan, conservate in ulei de masline
Cele doua tavi mari ale aragazului le-am captusit cu hartie de copt Rosiile, le-am ales pe cele mai frumoase, sa nu aibe pete, sa nu fie stricate, le-am spalat si le-am uscat cu prosop curat de bucatarie. Le-am taiat cu un cutit foarte bine ascutit in felii groase de aproximativ 0,5 cm, nu mai...
Risoni cu sos de rosii si macrou afumat
Se curata ceapa, se toaca marunt si se celeste in putin ulei de masline pana devine sticloasa. La final se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa pentru inca 1 minut. Rosiile, se curate de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in tigaie. Se calesc...
Tartine cu branza, nuci si pere
Puteti sa alegeti varianta de a face un aluat simplu de paine, sau alegeti varianta mea de a imbogatii putin reteta aluatului. Daca aveti o masina de paine va scuteste de munca, efort si timp. Eu o folosesc foarte des si este nelipsita atunci cand fac aluaturi. Se pun ingredientele in cuva...
Piept de rata cu cartofi in sos de mere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se cresteaza partea cu piele si grasime pe orizontala si pe verticala. Se condimenteaza carnea cu sare roz de Himalaya cu chili pe ambele parti, se freaca putin pe partea cu piele pentru a...
Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez
Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se continua mixarea pana obtinem o spuma ferma. Branza se pune in bolul robotului de bucatarie si se mixeaza pana se obtine o crema fina. Se adauga galbenusurile, se mixeaza pana la...
"Dulce si sarat"
Pentru "Briose cu zmeura si apa de trandafiri": Mixam cele doua oua si albusul impreuna cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul brut si continuam mixarea pana obtinem o spuma cremoasa si galbuie. Adaugam in fir subtire uleiul in timp ce mixam ouale. Adaugam laptele, tot deodata,...
Sandvis dulce pentru pauza de relaxare
Taiem chifla in doua pe lungime. Stropim feliile pe partea taiata cu cativa stropi de ulei de masline. Punem feliile, cu fata in jos, intr-o tigaie gril bine incinsa. Lasam feliile 1-2 minute pana capata dungile de gril. Ungem feliile cu crema de branza natur de la Delaco, pe felia de baza a...
Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Foile de varza, dulce, eu le-am avut gata pregatite. Pentru umplutura: carnea, spalata si curatata de pielite am maruntit-o la robotul de bucatarie sau puteti sa folositi masina de tocat carne. Docleacul l-am spalat, l-am sters cu prosop de bucatarie, am taiat o bucata din el, l-am curatat de...
Sandvis "vesel" pentru copii
Chifla se taie in doua pe lungime. O felie se unge cu putin unt, iar cealalta cu crema de branza natur de la Delaco. Felia de cascaval se taie pe margini in forma de zimti, se unge cu putina crema gulas si se pune peste jumatatea de chifla. Se aseaza deasupra felia de rosie, se pun cateva felii...
Sandvis cu sardine
Chifla se taie in doua pe lungime. Se stropesc cele doua felii cu putin ulei de dovleac. Felia de chifla cu seminte se lasa deoparte, iar pe partea ramasa din chifla se aseaza o felie de cascaval afumat, o felie mare de rosie, deasupra cateva fileuri de sardine in ulei, doua felii de castravete...
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
Aluatul se face extrem de rapid, iar pentru asta trebuie sa folositi robotul de bucatarie... In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul si-l lasam sa-si faca treaba, maxim 1 minut, pana ingredientele sunt amestecate bine, iar rezultatul...
Prajitura cu dovleac
Dovleacul, a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie de copt pana cand acesta a fost moale la atingere. l-am lasat sa se raceasca, am indepartat coaja, am pus miezul in vasul robotului de bucatarie si l-am facut...
Placinte sarate cu ciuperci brune
Lasam aluatul sa se dezghete. Spalam ceapa, o taiem rondele si o calim in putin ulei de masline. Ciupercile, le spalam, le lasam sa se zvante sau le tamponam cu servetele de bucatarie si le taiem in felii subtiri. Le adaugam la ceapa calita si le prajim la foc iute. Adaugam de la inceput sarea...
Coaste la cuptor cu sos BBQ
Am avut o bucata intreaga de coaste, pe care am taiat-o in bucati. Am spalat bucatile de coaste, le-am tamponat cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Am amestecat toate ingredientele pentru marinata, am adaugat carnea peste marinata, am acoperit vasul si l-am dat la frigider de seara pana...
Cheesecake cu ciocolata si jeleu de zmeura
Pentru blat:punem biscuitii in vasul robotului de bucatarie si ii macinam. Adaugam untul topit, amestecam tot cu ajutorul robotului si adaugam cateva linguri de lapte pt a se lega mai bine compozitia. Punem biscuitii intr-o tava cu inel detasabil, unsa bine cu unt, nivelam uniform compozitia si o...
Guguluf de toamna cu dovleac si pere
Perele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf mic de sare, se adauga 4 linguri de zahar brut si se...
Crumble cu prune, nuca si melasa
Pentru umplutura de fructe: se spala prunele, se scot samburii si se taie in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt prunele de mari. Peste prune se adauga zaharul, melasa, scortisoara, bautura alcoolica (eu am folosit whisky). Se amesteca toate ingredientele si se lasa deoparte 30-40 minute,...
Briose Parkin
Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte sa nu fie compozitia. Daca este necesar o mai lasati putin la racit pana devine doar calduta....
Placinta rustica cu mac si branza
Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul o foiae de aluat direct pe hartie de copt, ii dam o forma rotunda de marimea...