Piept de rata cu cartofi in sos de mere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de simona72 in Slow Cooker, 13 Oct 2015 | 4868 vizualizari

 

Am ales sa fac azi mancare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Eram in pana de timp, multe lucruri de facut si prin frigider sufla vantul. Ce-mi place cel mai mut la acest aparat este faptul ca, pui toate ingredientele in vasul de ceramica, pornesti aparatul si acesta isi face treba. Eu am plecat de acasa, am venit dupa cateva ore, am mai lucrat inca 10 minute la reteta si gata! Va invit sa savurati ultima reteta testata la Crock-Pot slow cooker. Carnea a iesit extrem de frageda, exact pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati piept de rata
  • aproximativ 700-800 gr cartofi
  • 3 mere(de preferat un soi de mere mai tare)
  • 200-250 ml suc natural din mere
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare roz de Himalaya cu chili dupa gust
  • piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu cartofi in sos de mere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se cresteaza partea cu piele si grasime pe orizontala si pe verticala. Se condimenteaza carnea cu sare roz de Himalaya cu chili pe ambele parti, se freaca putin pe partea cu piele pentru a patrunde bine sarea printre taieturi. Se lasa sa se odihneasca 10 minute la temperatura camerei. Se pun la incins 3 linguri ulei de masline, se aseaza feliile de piept in tigaie cu pielea in ulei. Se lasa sa se prajeasca pana prinde crusta. Se da carnea deoparte si in grasimea ramasa se prajeste ceapa taiata marunt. Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mari. Merele se curata de coaja si se taie in felii, fara cotor.

In vasul de ceramica al aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L se pun cartofii, merele, ceapa calita, sare, piper si cimbru. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Deasupra asezam bucatile de carne si turnam sucul de mere. Conectam aparatul la o sursa de curent. Alegem functia High si timpul de 4 ore.  Am plecat de acasa si am lasat aparatul sa-si faca treaba. Cand am revenit timpul de preparare nu expirase, trecuse-ra 2 ore si jumatate, am ridicat capacul, am impins usor bucatile de carne mai la fund pentru a le da posibilitatea sa se faca si in sosul format. Dupa expirarea timpului, am scos bucatile de carne separat, cartofii separat, iar merele(care sau inmuiat) si sosul le-am pus intr-un bol si am pasirat totul bine cu un blender vertical. Am adaugat sosul in vas, cartofii peste sos, am amestecat, iar carnea am pus-o deasupra. Am selectat functia de pastrare la cald, iar cand toata familia a fost acasa si a vrut sa serveasca masa totul a fost gata. A fost un deliciu, o carne foarte frageda, garnitura de cartofi si un sos usor dulce-acrisor plin de savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu cartofi in sos de mere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute vegetariene, in foi de vita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital