Risoni cu sos de rosii si macrou afumat

de simona72 in Paste, 26 Oct 2015 | 5040 vizualizari

 

Risoni sunt un sortiment de paste mici care imita forma orezului sau si mai bine forma orzului, motiv pentru care le mai gasiti si sub denumirea de paste orzo. Se pot folosii in multe feluri, dar mie imi plac cel mai mult in supe si paste cu sos. De aceasta data am ales un sos de rosii la care am adaugat 2 fileuri de macrou afumat.

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri macrou afumat
  • pentru sos:
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar brut
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • 1 lingurita oregano uscat
  • in plus:
  • file de somon afumat
  • rosii uscate in ulei 
  • mozzarella
  • 150 gr paste risoni Barilla
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risoni cu sos de rosii si macrou afumat:

Se curata ceapa, se toaca marunt si se celeste in putin ulei de masline pana devine sticloasa. La final se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa pentru inca 1 minut. Rosiile, se curate de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in tigaie. Se calesc aproximativ 7-10 minute, pana sosul capata consistenta. Se adauga restul ingredientelor:sare, piper, oregano, busuioc, zahar, se amesteca, se lasa sa fiarba inca 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. La final se adauga macroul afumat, curatat de pielite si rupt cu mainile in bucatele, patrunjel proaspat tocat marunt.Se amesteca toate ingredientele.

Pastele risoni se fierb pentru 10 minute, in apa multa cu sare. Se trec printr-o strecuratoare, se adauga la sosul cu peste, se amesteca si se lasa sa fiarba imreuna cu sosul inca 2-3 minute. Se pune in farfurie o portie generoasa de paste, se adauga in farfurie peste paste cateva fileuri mici de somon afumat, cateva rosii uscate si conservate in ulei si bucatele de mozzarella. Se servesc pastele calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risoni cu sos de rosii si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cochilii umplute cu spanac şi gorgonzola, în sos marinara