![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 01.02.2025
publicat la 06.01.2025
publicat la 28.12.2024
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura de post cu suc de rosii
Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi faina cernuta, treptat. Amestecam cat putem cu o lingura, apoi framantam cu mana. Aluatul obtinut...
Tarte cu ton si oua
Foietajul il lasam la dezghetat, dar in frigider, pentru ca se lucreaza mai usor daca este rece. Mozzarella o taiem cubulete. Tonul il scurgem de sucul propriu si il facem bucatele cu fruculita. Ouale fierte tari, reci, le taiem bucati potrivite. Rosia o spalam si o taiem felii rotunde....
Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure
Crusta: Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Biscuitii ii macinam in robot si ii amestecam cu untul topit, laptele si indulcitorul. Crema de vanilie: Ciocolata alba o topim si o lasam sa se racoreaca. Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin. Incorporam crema de branza,...
Urzici cu sos alb si ou
Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem. Intr-o cratita punem apa cu sare, o transferam pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le oparim 2-3 minute, nu mai mult. Dupa acest timp, rasturnam totul intr-o sita si lasam urzicile sa...
Covrigi polonezi
Aluatul: Topim untul si il lasam sa se racoreaca, iar laptele il punem pe foc, cat sa fie caldut. Intr-un castronel punem drojdia, 4-5 linguri de lapte si o lingura de faina. Le amestecam, lasam drojdia sa creasca 5-10 minute. Intr-un bol cernem faina. Presaram sarea, vanilia, zaharul,...
Fresh de citrice, cu mere si anason
Spalam bine toate fructele si le stergem cu un prosop curat. Le taiem pe jumatate citricele, merele tot pe jumatate le taiem si le scoatem semintele si cotorul. Atasam instrumentul de stors fructe la robot, incepem sa stoarcem fructele, rand pe rand. In sucul obtinut punem stelutele de...
Ciorba de fasole cu suc de rosii la slow cooker Crock-Pot
Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul decojit il taiem cubulete mici. Ardeiul rosu il taiem cuburi, pastarnacul il tocam cat mai marunt. Mararul verde spalat, il tocam si indepartam coditele. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot punem uleiul si legumele ce le-am pregatit mai sus....
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot
Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si amestecam cu o lingura. Incorporam coaja rasa de lamaie, vanilia, apoi apa minerala calduta, treptat. Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen si elastic. La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute. Acoperim...
Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Spalam bine ghebele, le punem in apa la desarat. Dupa ce s-au desarat bine le tocam marunt. Urzicile le spalam bine in multe ape si le curatam coditele. Le punem la scurs intr-o sita. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata si curatata o tocam marunt. Ardeiul galben si kapia,...
Tocanita cu ghebe si ciuperci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Ghebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de ora. Dupa ce s-au desarat, le tocam, dar nu foarte marunt. Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le mai taiem putin. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il decojim, il dam pe...
Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-Pot
Intai prajim usor nuca si o tocam grosier. Laptele de cocos il zbatem foarte bine intainte sa il deschidem pentru ca este ceva mai grosut. Intr-un bol punem laptele de cocos cu zaharul si le amestecam cu un tel. Incorporam uleiul treptat. Cernem faina, cacao, le adaugam peste compozitia...
Mancare de dovlecei, cu ceapa verde si rosii la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Spalam dovleceii, indepartam capetele. Ii taiem in doua pe lungime, apoi ii feliem cat mai subtire. Ceapa verde o curatam si o taiem rondele, rosiile decojite le facem cuburi. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem uleiul, ceapa verde, dovleceii si rosiile. Boabele de piper alb...
Prajitura Tosca
Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam pana devine ferma bezeaua. Punem faina, praful de copt si mixam usor la treapta cea mai mica. Adaugam si macul, nuca de cocos, vanilia, amestecam usor cu o paleta, pana sunt bine incorporate....
Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent
Iata cum se prepara Pui Valdostana - Reteta savuroasa pentru un preparat excelent Pieptul de pui il spalam si il stergem cu niste servetele. Cu un cutit bine ascutit, il taiem in doua pe lungime. Intr-un bol amestescam uleiul cu sare, piper, busuioc uscat, boia de ardei dulce. Punem...
Mic dejun in lipie, cu muschiulet fraged de porc
Mai intai marinam carnea si o dam la frigider fie o ora, fie peste noapte. Spalam bucatile de carne, le stergem cu niste servetele. Intr-un bol amestecam uleiul cu mustarul, apoi punem sare, piper, cimbrul si boiaua de ardei. Le incorporam bine pe toate, punem bucatile de carne si...
Rulouri de clatite cu sunca si branzeturi
Clatitele: Ouale le batem spuma cu un praf de sare. Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele. Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase. La final presaram putin piper, punem si mararul verde tocat marunt. Ungem o tigaie cu ulei, o...
Covridog
Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si le amestecam cu o lingura. Apa minerala, calduta sa fie, o turnam treptat si framantam. La final punem uleiul de masline, il incorporam bine. Vom obtine un aluat elastic, usor lipicios. Il acoperim cu un prosop...
Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie
Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus, iar la final punem si vanilia. Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin...
Rulada de biscuiti cu banane
Rulada : Biscuitii ii maruntim cu un sucitor (puteti sa ii macinati si in robot). Intr-o cratita punem laptele, zaharul, cacaoa si le transferam pe foc. Amestecam bine, fierbem siropul pana zaharul este bine topit si cacaoa complet dizolvata. Tragem de pe foc cand este gata, punem untul,...
Biscuiti cu branzeturi si mix de seminte
Intr-un bol mixam oul cu smantana. Punem branza de vaci, amestecam bine, apoi parmezanul si cascavalul. Adaugam semintele, fulgii de ovaz, sarea si le amestecam cu o lingura. Punem faina, rand pe rand, amestecam cu lingura cat putem, apoi cu mana framantam pana obtinem un aluat omogen....
Oua mexicane
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe o scurgem de zeama. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, usutroiul si le innabusim la foc mic 2-3 minute. Adaugam rosiile tocate, le lasam sa...
Budinca de orez cu branza
Spalam orezul in doua-trei ape, il punem la scurs. Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot, adaugam orezul, il fierbem pana este patruns cam pe 3/4. Il luam de pe foc cand este gata, punem untul, amestecam pana este complet incorporat. Lasam sa se raceasca...
Chiftele in sos de branzeturi
Chiftelele: Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Cartoful il curatam, il trecem prin razatoarea mica, painea o inmuiem in apa, apoi o stoarcem foarte bine. Intr-un bol punem carnea tocata, ingredientele pregatite mai sus, sare, piper si oul. Le...
Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel
Clatitele: Ouale le mixam cu un praf de sare si zaharul. Adaugam uleiul, apoi laptele treptat. Incorporam cacaoa, apoi faina si praful de copt. La final punem vanilia si coaja rasa de portocala. Lasam sa se odihneasca 15 minute aluatul la frigider. Incingem o tigaie, punem un...
Cupcakes tiramisu
Briosele: Topim untul si il lasam sa se raceasca. Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit treptat, apoi laptele. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala. La final punem faina, praful de copt si mixam pana sunt bine incorporate. In forme de...
Rulada de pui cu ciuperci si bacon
Spalam pieptul de pui, il stergem cu servetele si il batem cu un ciocoan de snitele, dar nu foarte tare. Il condimentam cu sare, piper si boia dulce pe toata partile, il dam la frigider o ora. Spalam ciupercile, le punem intr-o sita la scurs. Mozzarella o scurgem de zeama, o taiem fasii ca...
Pulpa de porc la cuptor
Spalam pulpa de porc, o asezam pe niste servetele si o stergem de apa. Intr-un bol amestecam sare, piper si boia dulce, luam din acest amestec si frectionam bine pulpa pe toate partile. Curatam 5 catei de usturoi, ii taiem pe jumatate, facem mici gauri in pulpa si infingem usturoiul. Luam...
Crema de branza cu ciuperci
Spalam ciupercile, le punem la fiert pentru 20 de minute cu sare si piper. Dupa acest timp, le luam de pe foc, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga si sa se raceasca. Le tocam marunt cu cutitul. Spalam foile de ceapa verde, le tocam marunt. Mararul verde il maruntim si...
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe
Blatul de cacao: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele. Incoproram faina, cacaoa, praful de copt si vanilia. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, punem picaturile de ciocolata si amestecam totul usor, cu o...
Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce
Aluatul: Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul. Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam. Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala. Amestecam cu mana,...