Fursecuri vanilate cu crema de ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 15 Mai 2016 | 3751 vizualizari

 

Cand vine vorba de fursecuri, nu dau deloc inapoi. Imi plac atat de mult si mi-as dori sa le am mereu pe masa, dar fac mai rar, nu de alta dar am sta toata ziua numai pe ele. Nu vrem sa ne ingrasam ca doar tinem la silueta :P... Dar sunt bune, bune de tot!
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 200 gr unt
    • 2 oua
    • 120 gr zahar pudra
    • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 lingurita praf de copt
    • 450-500 gr faina
    • un praf de sare
    Crema:
    • 130 gr ciocolata cu lapte
    • 150 ml frisca lichida
    • 1 lingurita rom
    • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri vanilate cu crema de ciocolata:

Incepem cu crema ca sa o lasam la rece: Intr-un bol de sticla sau de inox, punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Punem bolul pe baie de aburi, amestecam cu telul pana ciocolata este complet topita. Luam bolul de pe foc, incorporam esenta de rom, dam totul la rece 3-4 ore.

Aluatul: Intr-un bol mixam untul de la temperatura camerei cu zaharul pudra. Adaugam si cele doua oua, mixam, apoi punem zaharul cu pastai de vanilie, esenta de vanilie si praful de sare. Incorporam praful de copt si faina, treptat, incepem si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Il acoperim cu folie si il dam la frigider 20 de minute. Dupa acest timp, scoatem aluatul din frigider, rupem cam jumatate din el, intindem cu sucitorul o foaie potrivit de subtire. Cu o forma decupam fursecurile. La jumatate din fursecurile decupate le facem si o gaurica pe mijloc cu un capacel sau un pahar foarte micut daca aveti. Procedam la fel cu tot aluatul. Asezam fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prind o culoare usor aurie. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Dupa ce crema s-a intarit, o scoatem din frigider si o mixam pana obtinem o consistenta spumoasa. Luam cate un fursec, punem crema, iar deasupra asezam un fursec cu gaura. Le presam usor pentru a se lipi. Le pudram cu zahar si servim. Din aceasta cantitate ies 30-35 de fursecuri. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri vanilate cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Anett 1

08.12.2021, 22:01

miki_a 1

28.12.2021, 15:32

Și noi suntem fani fursecuri! Mi-am pus semn la rețeta ta...Acum , că au mai crescut "ajutoarele", le vom proba cu siguranță!

Rocsi 1

30.12.2021, 20:06

Miki, ma bucur ca iti plac! Aaa, cu mici ajutoare e mai frumos sa le faci!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cirese