Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Rocsi in Slow Cooker, 18 Mar 2016 | 4205 vizualizari

 

O ciorbita de sezon, daca pot sa zic asa, cu multe urzici si legume. Am apelat si la ghebele ce le-am conservat in toamna, putin bors acru de casa si a iesit o bunatate. Daca va plac urzicile sa nu ezitati sa preparati si o ciorbita delicioasa. Eu am pregatit-o la slow cooker Crock-Pot, voi o puteti pregati intr-o oala pe aragaz!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata mica
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 200 gr ghebe la borcan in sare
  • 1 castron plin cu urzici
  • 2 linguri rase de orez
  • 4-5 llinguri suc de rosii de casa
  • 1 cana bors de casa
  • sare
  • piper
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 2 crengute leustean verde
  • 2,5 litri de apa
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Spalam bine ghebele, le punem in apa la desarat. Dupa ce s-au desarat bine le tocam marunt.
Urzicile le spalam bine in multe ape si le curatam coditele. Le punem la scurs intr-o sita.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata si curatata o tocam marunt.
Ardeiul galben si kapia, ii curatam de cotor si seminte, ii taiem cubulete.
Morcovul il decojim, il taiem bucati potrivite.
Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.
In vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital punem uleiul, ceapa verde si cea uscata, ardeii, morcovul, ghebele.
Adaugam apa, patrunjelul tocat, sare si piper.

Acoperim aparatul cu capacul, il conectam la curent. Selectam modul High si un timp de 5 ore si 30 de minute.
Dupa ce au trecut 2 ore, adaugam urzicile bine scurse si sucul de rosii. Amestecam.
In ultima jumatate de ora, turnam borsul fierbinte si orezul, pe care il spalam bine inainte. Gustam sa vedem daca mai necesita sare sau piper.
Amestecam iar si lasam pana se scurge tot timpul de preparare. Deconectam aparatul de la curent.
Tocam leusteanul verde, il punem in ciorba fierbinte si o lasam acoperita 15-20 de minute, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu urzici si ghebe la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume la slow cooker Crock-Pot