_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI238
Retete / Dulciuri

Tort cu clementine si crema de cocos

In Torturi la 19 Noi 2012

Blat 1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana cand isi tripleaza volumul.  2. Peste galbenusuri turnam uleiul, laptele, cognac-ul, esenta de vanilie si incorporam cu ajutorul mixerului. 3. Cernem 1...

Champagne cake - Tort cu sampanie

In Torturi la 14 Noi 2012

Blat 1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Batem albusurile spuma cu 350 g zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar, pana isi tripleaza volumul. 3. Turnam sampania peste galbenusuri si mixam. 4. Incorporam faina cernuta si untul topit in galbenusuri cu ajutorul mixerului. 5....

Crema de portocale

In Dulciuri la 13 Noi 2012

1. Intr-un vas, pe baie de aburi, batem continuu ouale cu zaharul pana cand acestea se ingroasa si se deschid la culoare. 2. Dupa ce s-au ingrosat punem sucul de portocala, amestecam, apoi punem si untul. Din acest moment mai lasam vasul pe aburi cam 5 minute. Nu va opriti din invartit ;)...

Prajitura cu banane si ciocolata

In Prajituri la 10 Noi 2012

1. Batem ouale spuma cu zaharul, adaugam banana pasata si mixam bine. 2. Incorporam faina cernuta si cacaoa. 3. Punem intr-o tava non-aderenta cu diametrul de 20 cm si introducem in cuptorul preincalzit, 5 min la 220 °C si inca 45 minute la 190°C. Verificati din cand in cand cu...

Prajitura cu ananas si seminte de pin

In Prajituri la 7 Noi 2012

1. Separam albusurile de galbenusuri.  2. Batem albusurile spuma cu 3/4 din cantitatea de zahar si galbenusurile cu restul de zahar. Mixam pana isi dubleaza/tripleaza volumul. 3. Cu ajutorul unei spatule amestecam galbenusurile cu albusurile. 4. Apoi cernem in compozitie faina,...

Pufosenie cu visine

In Prajituri la 2 Noi 2012

 1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar pana cand formeaza peak-uri. Galbenusurile le batem cu 1/2 cana zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.   2. Amestecam galbenusurile cu albusurile cu ajutorul unei spatule....

Tarta cu bezea si mar

In Prajituri la 31 Oct 2012

1. Ca sa preparam aluatul, amestecam toate ingredientele si framantam 5-10 min. Cat se odihneste aluatul, pregatim bezeaua batand albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam zahar putin cate putin in albusuri si mixam pana la dizovarea completa a acestuia. In final adaugam amidonul cernut si...

Tarta cu branza si zmeura

In Prajituri la 29 Oct 2012

  1. Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Eu am pus scortisoara chiar inainte de a intinde aluatul si de a-l pune in tava, dar puteti sa o puneti odata cu celelalte ingrediente.   2. Pentru umplutura blenduim smantana cu branza, oul, si grisul. Adaugam...

Prajitura cu mousse de cappuccino

In Prajituri la 27 Oct 2012

   1. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana de zahar, si galbenusurile cu restul de zahar (pana formeaza o spuma densa).        2. Amestecam galbenusurile cu albusurile usor, cu ajutorul unei spatule....

Biscuiti cu ciocolata

In Dulciuri la 24 Oct 2012

1. Puneti intr-un vas la topit ciocolata, peste care adaugati cele 4 linguri de lapte. 2. Intr-un vas amestecati faina cu prfaul de copt, zaharul, zaharul brun si uleiul de palmier. 3. Dupa ce ati omogenizat bine compozitia adaugati si ciocolata topita si framantati energic. 4....

Slim Pear Tart

In Prajituri la 22 Oct 2012

Blat:  1. Spalam perele si le razuim cu tot cu coaja, nu le stoarceti inainte de a le amesteca bine cu restul ingredientelor pentru blat.  2. Punem compozitia intr-o tava non-aderenta, nivelam si dam in cuptorul preincalzit la 190-200 °C timp de 15-20 min.   Decor:...

Prajitura cu pere

In Prajituri la 19 Oct 2012

1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Batem albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le batem cu uleiul ca pentru maioneza. 3. Amestecam cele 2 compozitii, cernem faina amestecata cu praful de copt putin cate putin si incorporam cu ajutorul unei spatule. Incorporam si esenta de...

Dulceata de pere

In Dulceata / Gem la 16 Oct 2012

1. Spalam si curatam perele de coaja si samburi. 2. Amestecam apa cu zaharul si cu zeama de lamaie si punem oala pe foc potrivit pana cand siropul se incheaga si scade la 1/2 din cantitatea initiala. 3. Pana cand se incheaga siropul taiem perele cuburi de 0.5 - 1 cm. Le punem in siropul...

Prajitura cu branzica si struguri

In Prajituri la 10 Oct 2012

Pentru blat, mixati ouale cu zaharul (stiti voi, pana cand se dizolva zaharul). Cerneti faina amestecata cu praful de copt, cacaoa, puneti si esenta de rom si mixati zdravan. Puneti compozitia intr-o tava (20x31 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit 10 min la...

Prajitura cu goji si merisor

In Prajituri la 6 Oct 2012

Mixati ouale cu zaharul pana cand acesta se dizova. Puneti faina amestecata cu praful de copt, esenta, uleiul si amestecati bine. Amestecati si fructele deshidratate.  Turnati compozitia intr-o tava cu forma conica ( baza = 10 cm, sus = 19 cm) tapetata cu hartie de copt si introduceti in...

Dulceata de piersici cu ardei iute

In Dulceata / Gem la 5 Oct 2012

Puneti apa impreuna cu zeama de lamaie si cu zaharul intr-o oala (amestecati pana cand acesta din urma se dizova) la foc potrivit 30 min. Compozitia trebuie sa scada la 1/2! Adaugati piersicile curatate si taiate in cuburi de 1 cm si scoateti mereu spuma. Dupa 20 de  min se pune si...

Vegan Inka Brownie

In Prajituri la 1 Oct 2012

 1. Amestecati faina, praful de copt si 2 linguri de Inka. Peste restul de Inka turnati cei 125 ml apa calduta si amestecati. Turnati peste compozitia uscata si mixati. 2. Puneti si restul ingredientelor (siropul de soc, mierea artificiala, apa si uleiul) si mixati bine. La final puneti...

Fursecuri cu faina de orz

In Prajituri la 27 Sep 2012

1. Batem albusurile  si galbenusurile cu inlocuitorul de zahar. 2. Adaugam uleiul, smantana si zaharu brun. 3. Incorporam faina de grau si cea de orz amestecate cu praful de copt. 4. In compozitie bagam si pudra de roscove. 5. Punem compozitia intr-un sprit si formam...

Briose cu fructe confiate si migdale

In Prajituri la 26 Sep 2012

1. Amestecati faina cu drojdia. 2. Puneti si restul ingredientelor (in afara de fructele confiate si migdale) si omogenizati bine. 3. Lasati aluatul la dospit 15-30 min. 4. Turnati compozitia in forme (daca le vreti mai mari umpleti formele) 5. Puneti fructe confiate deasupra in...

Heavenly Cake

In Torturi la 25 Sep 2012

I. Blatul 1. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Dupa ce s-a format spuma adaugam si zeama de lamaie si batem in continuare. 2. Adaugam in albusuri zaharul tos => cate o lingura. Dupa fiecare lingura de zahar adaugata batem bine, pana se dizolva zaharul. 3. Cerneti intr-un vas...

Tort cu afine si mure

In Torturi la 22 Sep 2012

Blat:  1. Topiti ciocolata impreuna cu laptele si untul pe baie de abur.  2. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti cu o cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar.  3. Turnati compozitia de la pasul 1 in galbenusuri si amestecati. Cerneti...

Chec cu pudra de roscove (de post)

In Prajituri la 21 Sep 2012

1. Intr-un bol amestecam faina cu pudra de roscove si cu praful de copt. 2. Intr-un alt vas amestecam apa minerala cu zaharul. 3.  Dupa ce zaharul s-a topit se toarna siropul in ingredientele uscate si se amesteca bine. 4. Se adauga uleiul si se amesteca iarasi....

Placinte cu branza si caise

In Dulciuri la 19 Sep 2012

1. Puneti toate ingredientele intr-un bol si framantati energic, (dizolvati bicarbonatul in putina zeama de lamaie,  eu nu am avut si am dizolvat otet din vin rosu asa ca a schimbat putin culoarea aluatului). 2. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute. >Umplutura...

Placinta cu mac

In Dulciuri la 18 Sep 2012

1. Facem o maia din laptele caldut, drojdie, zahar, zahar vanilinat si 3-4 linguri de faina. Lasam la crescut 15 min. 2. Punem in faina ramasa galbenusurile si sarea. Punem de asemenea, si maiaua crescuta si uleiul de palmier si amestecam. 3. Framantam cel putin 15 min. 4. Lasam la...

Mini-rulouri cu scortisoara

In Dulciuri la 17 Sep 2012

Aluat 1. Din apa calduta, drojdie, zahar si 2-3 linguri de faina facem o maia, care se lasa la crescut  15-20 min. 2. Punem restul fainii si sarea intr-un bol. 3. Dupa ce maiaua a crescut se toarna peste faina din bol si se amesteca. Se pune si uleiul in bol si se framanta ...

Tort cu Inka si crema de fructe

In Torturi la 17 Sep 2012

Pentru blat: 1. Separam albusurile de galbenusuri. 2. Albusurile le batem cu 1/2 cana de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar. 3. Dizolvam inka in laptele caldut. 4. Inka dizovata se mixeaza cu galbenusurile. Peste acestea se adauga faina amestecata cu praful de copt si...

Inghetata de piersici si iaurt

In Dulciuri la 11 Sep 2012

1. Batem ouale cu zaharul intr-un vas pe bain-marie cateva minute, pana cand compozitia devine spumoasa si consistenta. Pentru ca ouale sa nu devina omleta trebuie sa batem continuu. 2. Amestecam amidonul cu siropul de soc si cu o lgt din compozitia de oua batute. Il incorporam in amestecul de...

Black Clafoutis cu visine si capsune

In Prajituri la 25 Iun 2012

1. Bateti ouale cu zaharul pana acestea se deschid la culoare. 2. Cerneti faina in compozitie si amestecati. 3. Adaugati laptele, esenta de vanilie si cacaoa cernuta (eu n-am cernut-o si au ramas cocoloase micute, dar a fost tare bun si asa;). 4. Puneti compozitia intr-o tava (20cm)...

Black Mini-Pavlova

In Prajituri la 25 Iun 2012

1. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare! 2. Adaugati zaharul pudra treptat (cate 1 lg) si bateti pana se topeste. 3. Cerneti amidonul si incorporati-l in compozitie. 4.  Puneti si zeama de lamaie si amestecati. 5. Pe o hartie de copt trasati cercuri cu diametrul de 7 cm....

Inghetata de morcov

In Dulciuri la 22 Iun 2012

1. Bateti galbenusurile cu zaharul brun pana capata consitenta (5-8  minute) intr-un vas pe bain-marie! 2. Adaugati smantana si lasati 1-2 min, dupa care luati vasul de pe aburi. 3. Lasati compozitia sa se raceasca putin, adaugati sucul de morcov si amestecati. 4. Cerneti laptele...

Afisate 151 - 180 din 192 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]