_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI249
Retete / Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si piper

In Prajituri la 8 Apr 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spume cu zaharul tos. 4. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul brut.   5. Amestecam usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile.  6. Faina, praful de copt, cacaoa, si piperul...

Tort Pavlova, cu nuci caramelizate

In Torturi la 6 Apr 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul  la 140 °C. 2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. 3. Se incorporeaza apoi zaharul pudra, cate o lingura odata, si mixam pana cand se topeste inainte de a mai adauga. Mixati pana cand compozitia se inatreste, iar cand scoateti mixerul se...

Tort cu frisca si rodie

In Torturi la 3 Apr 2013

 Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri  3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea acestuia. 4. Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana cand culoarea devine galben...

Cea mai buna negresa de post

In Prajituri la 28 Mar 2013

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacacoa. 3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul...

Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba

In Torturi la 25 Mar 2013

Blat  1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.   2. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Incorporam apoi jumatate din cantitatea de zahar in albusuri si mixam pana la dizolvarea acestuia. 3. Untul topit il amestecam cu restul de zahar si cu laptele.   4....

Cupcakes cu vin

In Prajituri la 19 Mar 2013

Cupcakes 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Fierbem vinul cu cuisoarele, piperul, zaharul si scortisoara si il lasam la racit. 3. Mixam untul cu zaharul pudra. Incorporam, cu mixerul la viteza mica, ouale (cate unul odata) in compozitie. 4. Inglobam jumatate din canitatea de...

Prajitura cu iaurt si fructe goji

In Prajituri la 14 Mar 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 130 g zahar peste ele si mixam pana cand se formeaza varfuri ferme daca scoatem paletele mixerului, iar zaharul este dizolvat.  4. Galbenusurile le...

Poale-n brau

In Dulciuri la 2 Mar 2013

Aluat 1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si cele 4 lg de faina si amestecam. Acoperim vasul  cu un prosop curat si lasam la crescut 15-20 min, intr-un loc ferit de curenti. 2. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul de palmier. 3....

Pandispan cu inima de capsune

In Prajituri la 27 Feb 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C . 2. Batem  albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia. 3. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam  cu grija cu ajutorul unei spatule in albusurile batute. 4. Capsunele pasate...

Prajitura cu crema de ciocolata si visine

In Prajituri la 27 Feb 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri.  3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia. 4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa...

Prajitura surpriza

In Dulciuri la 2 Feb 2013

Blat: 1.Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam treptat 80 g zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia. 4. Batem galbenusurile spuma cu 70 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi...

Prajitura cu portocale

In Prajituri la 30 Ian 2013

  Blat  1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.  2. Separam abusurile de galbenusuri.  3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva.  4. Batem galbenusurile cu zaharul brun, pana cand isi maresc considerabil volumul.  5....

Tort Bunicul

In Torturi la 29 Ian 2013

Blat 1/negru: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Intr-un vas batem albusurile spuma cu praful de sare si cu zaharul tos si brut. 4. In alt vas, turnam uleiul in fir subtire peste galbenusuri si mixam (trebuie sa rezulte o compozitie ca...

Tort cu ciocolata

In Torturi la 23 Ian 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Punem ciocolata impreuna cu laptele intr-un vas pe foc si invartim din cand in cand. Cand s-a topit complet, oprim focul. 3. Separam albusurile de galbenusuri. 4. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si...

Prajitura cu mac si visine

In Prajituri la 18 Ian 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, semintele de mac si praful de copt. 3. Incorporam in ingredientele uscate apa, uleiul, esenta si bocarbonatul stins cu otet si mixam bine. 4. Tapetam o tava cu dimatrul de 24 cm cu hartie de...

Prajitura cu nuca si mascarpone

In Dulciuri la 13 Ian 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 160 g zahar. 4. Mixam gabenusurile cu   restul de zahar, pana cand acesta se dizolva aproape complet, iar galbenusurile isi maresc volumul...

Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

In Dulciuri la 12 Ian 2013

Pasta decorativa 1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine. 2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt. 3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa model. 4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min. Blat 1. Preincalzim...

Prajiturele cu miere, lapte si cacao

In Prajituri la 11 Ian 2013

1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte). 2. Amestecam  faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins cu otet. Framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. 3. Pudram aluatul cu faina, il...

Fursecuri aromate

In Dulciuri la 19 Dec 2012

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele umede intr-altul. In final amestecam cele doua compozitii si framantam bine.   3. Formam bilute cu dimensiuni egale din aluat si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presam...

Tarta cu dovleac turcesc (de post)

In Prajituri la 19 Dec 2012

1.  Preincalzim cuptorul la 190-200 °C. 2. Taiem dovleacul in sferturi si il curatam de seminte. Il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il presaram cu 50 g zahar brun si il introducem in cuptor cam 30-45 min. Il verificam, daca s-a copt il putem scoate. (Cat e dovleacul in...

Brandy Snaps cu goji si sirop de brad

In Dulciuri la 14 Dec 2012

1. Preincalzim cuptorul la 180-190°C. 2. Amestecam faina cu pudra de goji (eu am macinat fructele uscate de goji cu ajutorul rasnitei de cafea). 3. Intr-un vas, topim untul la foc mic. 4. Amestecam siropul cu zaharul si il incorporam in untul caldut si invartim. Zaharul nu trebuie sa...

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

In Torturi la 11 Dec 2012

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt. 3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia. 4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam...

Prajitura cu banane, seminte de in si crema de portocale

In Prajituri la 8 Dec 2012

1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar, pana cand acesta este aproape dizolvat.  2. Peste galbenusuri punem bananele zdrobite si mixam. Tot peste acestea punem si 1cana de faina amestecata cu praful de copt si...

Biscuiti mentolati, cu crema de fructe

In Prajituri la 6 Dec 2012

Aluat 1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius. 2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine. 3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de...

Prajitura cu fulgi de cocos si glazura de cappuccino

In Prajituri la 4 Dec 2012

1. Batem albusurile spuma cu zaharul  tos pana cand acesta se dizolva. Incorporam nuca de cocos si faina cernuta putin cate putin in albusuri, cu ajutorul unei spatule. 2. Punem compozitia intr-o tava conica (19 cm ) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 190...

Prajitura tricolor

In Dulciuri la 1 Dec 2012

Aluat 1. Preincalzim cuptorul la 180 °C. 2. Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, laptele de migdale, uleiul de palmier, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare. 3. Impartim aluatul in 3 portii egale (sau ma rog, aproape egale). 4....

Biscuiti cu tarate, alune de padure si nuci (de post)

In Prajituri la 28 Noi 2012

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam ingredientele uscate in afara de alune si nuci. 3. Incorporam uleiul de palmier si apa in ingredientele uscate si framantam bine. 4. Zdrobim nucile si alunele de padure si le incorporam in aluat. 5. Lasam aluatul la temperatura...

Prajitura cu morcov (de post)

In Prajituri la 23 Noi 2012

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte. 3. Infierbantam apa si punem anasonul la infuzat. Puteti pune anasonul si in apa rece cu o zi/seara inainte de a face...

Cake pops cu sampanie

In Dulciuri la 21 Noi 2012

1. Maruntim blatul si il amestecam cu crema de branza. 2. Formam bilute din compozitia de mai sus. 3. Topim ciocolata pe bain-marie, adaugam uleiul si amestecam. 4. Introducem fiecare bat in ciocolata, apoi il bagam in biluta si dam la frigider 10 min. 5. Scufundam cu grija fiecare...

Swiss roll cu mascarpone, rodie si goji

In Prajituri la 20 Noi 2012

Pasta decorativa  1. Pentru a face pasta decorativa amestecam toate ingredientele si le mixam bine. 2. Punem in tava modelul si hartia de copt. 3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu (folositi unul bun, eu am avut unul caruia ii tot sarea capacul si a iesit cam intrerupt :( )...

Afisate 121 - 150 din 192 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]