_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI249
Retete / Dulciuri

Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

In Torturi la 7 Oct 2013

Blat 1. 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si cacao si mixam pana la incorporare acestora. 4....

Gem de mere

In Dulceata / Gem la 24 Sep 2013

1. Merele curatate de coaja si samburi le dam prin robot. 2. Le punem impreuna cu zeama de lamaie la foc mic 10-15 minute. 3. Adaugam zaharul, amestecam si lasam pe foc pana cand compozitia scade, merele se zdrobesc, iar gemul este inchegat. 4. Punem gemul fierbinte in borcane...

Tort Avion

In Torturi la 21 Sep 2013

Blat 1 : 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Topim untul si-l lasam sa se racoreasca. 3. Separam albusurile de galbenusuri. 4. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deshid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit, cacaua si 100 g faina amestecata cu...

Crema de mascarpone si ciocolata

In Dulciuri la 20 Sep 2013

1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert.  2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet. 3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia...

Musuroi de cartita cu capsune

In Prajituri la 17 Sep 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...

Prajitura dietetica cu cirese

In Prajituri la 19 Iun 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Galbenusurile le batem  cu 20 g indulcitor pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. 4. Amestecam cacaoa cu amidonul de porumb si le incorporam in galebusurile batute impreuna cu lptele rece....

Prajitura dietetica cu caise

In Prajituri la 18 Iun 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Batem ouale spuma cu indulcitorul pana cand se deschid la culoare. 3. Punem laptele peste ouale batute si mixam bine. 4. Amestecam taratea de psyllium cu taratele de ovaz, cu amidonul si cacaoa si le inglobam in compozitie. 5. Ungem o tava...

Tarta dietetica, cu iaurt si cirese

In Prajituri la 16 Iun 2013

Baza 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C 2. Punem intr-un vas toate ingredientele si amestecam pana la omogenizare. 3. Tapetam o tava (20 cm diametru) cu hartie de copt, punem compozitia si o intindem cu ajutorul unei linguri. 4. Introducem tava in cuptor pentru 20-30 min. Cand e...

Pasca fara aluat, cu nuca de cocos

In Dulciuri la 12 Iun 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam branza, ricotta, laptele praf, iaurtul zaharul si ouale. Pentru a obtine o consitenta fina folosim mixerul vertical. 3. Inglobam faina, grisul si esenta de rom cu un mixer. La final incorporam fulgii de cocos cu ajutorul unei...

Tort Kinder Milch Schnitte

In Torturi la 11 Iun 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 160 °C. 2. Galbenusuri batute cu 80 g zahar pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugat apoi mierea si mixat inca 2 minute. 3. Peste galbenusurile batute punem uleiul de palmier si mixam un minut. 4. Amestecam faina cu cacaoa,...

Lapte condensat indulcit

In Dulciuri la 11 Iun 2013

1. Cantarim zaharul, sarea si uleiul de palmier. Le punem in blender si le omogenizam bine. 2. Punem apa la fiert, masuram cantitatea necesara si o turnam in blender, apoi mixam. 3. Turnam laptele praf peste restul ingredientelor din blender si omogenizam. 4. Punem laptele intr-un...

Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci

In Dulciuri la 6 Iun 2013

Maia Dizolvam drojdia in 200 ml lapte caldut, punem 40 g de faina, amestecam, acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti 40 min.   Etapa I  In maia incorporam cu ajutorul mixerului 175 ml lapte caldut, 120 g faina si o lg ulei de palmier....

Sirop de salcam

In Sirop / Compot la 6 Iun 2013

1. Spalam florile de salcam in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Amestecam zaharul cu apa fierbinte si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala de inox) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule. 3....

Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale

In Dulciuri la 5 Iun 2013

1. Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala si le punem la fiert. Lichidul trebuie sa scada la jumatate, oprim focul si il lasam sa se raceasca. 2. Intr-un vas de inox sau yena amestecam ouale cu zaharul, pana cand acesta se dizolva. 3. Punem sucul redus si coaja citricelor in ouale...

Tort decadent de ciocolata

In Torturi la 4 Iun 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 160 g zahar si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia. 4. Intr-un alt bol batem galbenusurile cu restul de zahar pana isi...

Tort cu capsune si mousse de cacao

In Torturi la 28 Mai 2013

  Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 100 g zahar si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia. 4. Intr-un alt bol batem galbenusurile cu restul de zahar pana...

Tort cu capsune

In Torturi la 21 Mai 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare apoi incrporam treptat zaharul si mixam pana la dizolvare. 3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem in albusurile batute putin cate putin. Le incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari ample,...

Sirop de papadie

In Sirop / Compot la 20 Mai 2013

1. Spalam inflorescentele de papadie in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.   2. Amestecam zaharul cu apa si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala neaderenta) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule....

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

In Prajituri la 16 Mai 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri.  3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet. 4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul. 5. Amestecam cu...

Pasca cu aluat de cozonac

In Dulciuri la 13 Mai 2013

1. Pentru pregatirea maielei si a aluatului procedam ca la cozonacul pufos cu rahat .  2. Preincalzim cuptorul la 190 °C.   3. Pentru umplutura pune stafidele la inmuiat 30 min in apa calduta. Amesteca cu un mixer vertical branza, iaurtul, zaharul, ouale, faina si grisul....

Cozonac pufos, cu rahat/stafide

In Dulciuri la 13 Mai 2013

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri de faina, acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut  lipsit de curenti 30 min.   2. Preincalzim cuptorul la 180 °C .  3. Batem galbenusurile cu...

Tarta cu branza si seminte de pin

In Prajituri la 8 Mai 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Pentru a obtine baza, amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat omogen care il lasam sa se odihneasca cat timp pregatim umplutura (ati putea sa-l acoperiti si sa-l introduceti in frigider pentru 30 min, insa eu nu am facut-o)....

Cozonac pufos cu nuca si cacao

In Dulciuri la 2 Mai 2013

 Aluat 1. Intr-un vas preparam maiaua  dizolvand drojdia in 300 ml lapte caldut, adaugam 1 lg zahar si 2-3 lg de faina si amestecam, punem vasul intr-un loc caldut si lasam 15 min, pana creste.   2. Intr-un alt vas, batem galbenusurile cu restul de lapte, zahar, smantana de...

Pasca dietetica

In Dulciuri la 2 Mai 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Tapetam fundul unei tavi (24 cm) obligatoriu detasabile, iar peretii ii ungem cu putin ulei si ii tapetam cu faina (desi la fel de bine ati putea sa ii tapetati cu hartie de copt, eu n-am facut-o pentru ca am ramas in pana de hartie :).   ...

Grapefruit Goji Curd

In Dulciuri la 26 Apr 2013

1. Punem sucul de grapefruit (strecurat) impreuna cu fructele goji la fiert. Cand s-a redus la jumatate, oprim focul si-l lasam sa se racoreasca. 2. Intr-un vas de inox mixam bine untul cu zaharul. 3. Adaugam galbenusurile peste unt si mixam bine. Incorporam si cele doua oua  intregi...

Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)

In Prajituri la 26 Apr 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190°. 2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.  3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina. 4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie. 5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22...

Mini Tarte cu branza de capra

In Prajituri la 18 Apr 2013

Cupe 1. Amestecam zaharul pudra cu faina, amidonul de porumb, laptele si uleiul de palmier si framantam pana cand aluatul devine omogen. Infoliem aluatul si il dam la frigider  minim 1 h. 2.  Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Scoatem aluatul, il taiem in doua si il...

Tort de ciocolata - de post

In Torturi la 16 Apr 2013

Crema   1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele bule la suprafata, oprim focul, punem ciocolata taiata si amestecam pana la omogenizare. 2. Punem cacaoa intr-o cana, iar peste ea punem 3-4 lg din frisca cu ciocolata, amestecam bine...

Biscuiti cu scortisoara (de post)

In Dulciuri la 12 Apr 2013

1. Amestecam faina cu zaharul, sarea, bicarbonatul, scortisoara si ghimbirul pudra. 2. Incorporam apoi apa, banana zdrobita, uleiul si zeama de lamaie framantam pana la obtinerea unui aluat omogen.  3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem pentro o ora in frigider...

Brownie cu goji si capsune

In Prajituri la 8 Apr 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea acestuia. 4. Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana cand culoarea devine galben pal. 5. Inglobam...

Afisate 91 - 120 din 192 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]