Zwic puslen

de babi5 in Prajituri, 3 Oct 2014 | 4186 vizualizari

 

Este reteta cu nr.28: in caietul meu si nu am prestat-o de foarte multi ani, nu am mai avut nici formele de decupat ,fiindca dupa ce a murit Nelu meu am lasat totul acolo si nu am mai apucat sa-mi achizitionez altele, asa ca am folosit un pahar ,trebuia unul mai micut dar este bine si asa,sunt niste fursecuri extrem de bune si le recomand cu mare drag nu sint nici asa costisitoare si pot fi usor transportabile,bune pentru pachetel la copilasi la scoala, la servici,piknik etc.Din aluatul obtinut am facut 44 buc .fursec.

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina
  • 500 gr margarina
  • 1 esenta lamaie(fiola)
  • 2 zahar vaniliat
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf copt
  • 400 gr gem (de care doriti)
  • 100 gr zahar praf
  • 1 praf copt
  • 2 oua
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zwic puslen:

Faina se pune cernuta intr-un castron se amesteca cu praful de copt apoi o amestecam bine cu margarina, adaugam zaharul vanilat,cele 6 linguri zahar, esenta de lamie si ouale se framinta un aluat pe care il acoperim cu o folie  si-l punem la frigider pentru 30 min.

Intre  timp pregatim tavile cu hirtie de copt si preincalzim cuptotul la 180 grade.Scoatem  aluatul il impartim in 4 parti egale apoi intindem pe rind cit mai subtire cite o foaie si decupam( eu am folosit un pahar) asezam in tava si introducem in cuptor pentru25-30 minute nu trebuie sa fie rumenite tare.

Dupa ce terminam de copt incepem sa le lipim cite doua cu gem si dupa ce terminam le dam putin zahar farin.Sunt niste fursecuri care se topesc in gura.Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Bune linga o ceasca de cafea,ceai,la piknik si la pachetelele copiilor

2

In reteta mea este o glazura din 120 gr zahar praf si 2 albusuri de ou care se mixeaza bine si inainte de a baga la cuptor se ung fursecurile ,si nu mai trebuie zahar praf.,eu am folosit varianta cea mai simpla

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwic puslen" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata