Zama acra de pui cu ardei copt

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 30 Dec 2018 | 3442 vizualizari

 

 ,, Mancare romaneasca "
       Dupa festinul de sarbatori sau chiar atunci se cere o supa / ciorba mai acrisoara si nu foarte grea . Eu am ales sa prepar o zama din piept de pui - sa poata servi si mofturosii . I-am datun gust mai deosebit cu ardei copt marinat si am acrit cu zeama de la ardei si cu iaurt . Daca o preparati , garantez ca va fi pe placul oricui .
  Aceasta zama am invatat sa o prepar de la mama mea . Iarna se mai foloseste carnea de porc . O fac cam de doua ori pe ana , asa , sa ne fie dor de ea !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui [ fara piele ]
  • 2 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 2 tije telina verde Apio
  • 1 ceapa galbena mare
  • 1 ardei rosu
  • 3 cartofi
  • 3 ardei copti marinati
  • 1 cana mazare verde-congelata
  • 1 cana zeama de la ardeiul copt marinat
  • 1 pahar mare iaurt grecesc
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zama acra de pui cu ardei copt:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Ceapa se toaca marunt . Telina verde se feliaza marunt .
  3. Morcovul , patrunjelul radacina si ardeiul rosu se taie cubulete .
  4. Pieptul de pui se taie cuburi mici . Cartofii se taie tot cuburi .
  5. Pentru inceput se calesc legumele [morcov, patrunjel , ceapa ] usor si apoi si cuburile de piept de pui . Sarati .
  6. Cand carnea de pui incepe sa se albesca se toarna 2 litrii de apa deasupra .
  7. Pentru a castiga timp la fierbere se poate pune apa fierbinte [ folositi fierbatorul pt apa ] .
  8. Dupa 10 minute se pun cartofi si mazarea , pentru ca acestea au nevoie de tim mai putin sa se patrunda .
  9. Cand toate legumele sunt patrunse , asta cam in 30 minute maximum , se aduga ardeiul copt maruntit si zeama acra de la ardei . Piparati .
  10. Gustati si sarati , acriti , piparati daca mai doriti .
  11. Inainte de servire amestecati pana se omogenizeaza iaurtul grecesc .
  12. Presarati pe deasupra patrunjel verde taiat marunt .
  13. Daca nu consumati toata zama la o servire , acriti cu iaurt doar cat se consuma .
  14. Puneti alaturi de zama acra ardei iuti verzi si ceapa verde .
  •                    Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Iaurtul gras grecesc cu 10% grasime inlocuieste cu succes smantana . Contine grasimi in numar mai redus si se omogenizeaza foarte bine in ciorba . Nu face cocoloase ca unele sortimente de smantana de proasta calitate .

2

Pentru a castiga timp la fierbere se poate pune apa fierbinte [ folositi fierbatorul pt apa ]Pentru marinarea ardeiului copt eu folosesc foarte putin zahar , aproape deloc . Asa ca nu este pericol sa fie dulceaga ciorba .

3

Nu aveti zeama de ardei copt , puteti folosi de la gogosar marinat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Zama acra de pui cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu aripi de pui si taitei