Zacusca de vinete cu ciuperci

de irena in Mancaruri de post, 10 Mar 2012 | 7310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete,
  • 5 ardei rosii si galbeni sau gogosari,
  • 2 cepe medii,
  • 300 gr ciuperci,
  • 50 ml ulei,
  • ardei iute,
  • sare,
  • 1/2 lingurita zahar,
  • 300 ml suc rosii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu ciuperci:

Se coc vinetele si ardeii si se curata.Vinetele se lasa la scurs cel putin 1 ora.

Intr un vas antiaderent,in ulei se caleste ceapa tocata,pana devine aurie,adaug cipercile tocate,apoi ardeii grasi dati la blender,si vinetele tocate.Las pe foc mic ,cca 10 - 15min ,apoi adaug sucul de rosii,sarea,ardeiu iute dupa gust si zaharul.Continui prepararea pe foc mic, inca 30 - 40 min,sau pana scade sosul de rosii si consistenta devine asemanatoare cu cea unei smantani groase.

TIPS-URI

1

Nu uita sa amesteci din cand in cand in cratita cu zacusca ca sa eviti arderea preparatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete, ciuperci si masline