Este simpu de facut, dar iti trebuie rabdare la coacere, eu le-am facut acum cateva zile la mama, pt ca la bloc nu imi permit coacerea.
Spalam rosile si preparam sucul dand prin masina, fara a ramane coaja. Sucul se fierbe pana scade putin 4/5 ore cu 3/4 linguri de ulei, depinde de lingura , apoi se lasa la racit.
Coacem vinetele, curatam de coaja si le tocam marunt pe un fund de tocat din lemn, vinetele se lucreaza numai cu unstensile din lemn. Lasam vinetele intr-o sita pana se scurge zeama. Se coc gogosarul si ardeii, curatam de coaja si de seminte, apoi le tocam cuburi maricele. Pana coacem ardeii curatam ceapa si o tocam cuburi.
Intr-o oala mare incingem ulei si calim ceapa la foc mic, eu le-am calit timp de 30 de minute ca sa patrunda ceapa bine.Adaugam vinetele amestecand continuu cu o lingura de lemn, apoi agaugam gogosarul si kapia. Apoi adaugam sosul re rosii si lasam sa fiarba cam 5 h pana cade sosul, adaugam sare si piper dupa preferinta.
Umplem borcanele si deasupra punem in fiecare borcan cate o foaie de dafin,apoi le invelim in paturi pana a doua zi!
1
pe mine m-au luat durerile de cap cu gogosarul, se coace foarte greu
2
mie mi-au iesit 5 kg de zacusca