Zacusca de dovlecei

de Merisor in Zacusca, 13 Iul 2012 | 7731 vizualizari

 

Am luat cativa dovlecei de la mama de la tara si m-am gandit sa incerc o zacusca si am fost incantata de cum a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 4 Kg dovlecei
  • ½ KG ceapa alba
  • ¼ kg ceapa rosie
  • Oregano
  • Foi de dafin
  • Piper
  • 2-3 catei usturoi
  • 450 g bulion de rosii
  • 2-3 linguri bulion de ardei
  • Frunze uscate de patrunjel
  • ¼ L ulei
  • Delicat sau vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Se curata ceapa si se pune la calit in ulei . Cand este aproape gata si incepe sa se lipeasca se pune bulionul, daca nu aveti bullion de ardei se pot pune si ardei capia copti si dati prin robot.

Se curata dovleceii si se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu ceapa si bulionul, se asezoneaza cu celelelte ingrediente(se pun cantitatile dupa gustul fiecaruia ca la orice tocanita) si se da la cuptor pana cand incepe uleiul sa iasa pe margini la suprafata.

Se pune in borcane sterilizate si se mai baga la cuptor 5 minute dupa care se lasa in cuptor pana se racesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)