Zacuscă cu dovlecei

de ionix in Zacusca, 5 Aug 2010 | 8658 vizualizari

 

am facut o portie mica, de pofta :p

 

INGREDIENTE

  • 2 kg vinete
  • 1 kg ardei gras
  • 300 ml sos de rosii
  • 150 ml ulei
  • 7-8 cepe galbene potrivite
  • Piper boabe, sare
  • 3-4 foi de dafin
  • 2 dovlecei mici sau unul mediu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă cu dovlecei:

Vinetele se coc, se curate si se lasa la scurs. La fel facem si cu ardeii grasi.

Vinetele si ardeii copti se vor taia cubulete.

Ceapa se curate, se spala si se taie cubulete.

Dovleceii se dau pe razatoare pe ochiurile mici si se lasa la scurs intr-o sita.

Intr-o ceaun mai inalt se pune jumatate din cantitatea de ulei la incins.

In uleiul incins punem vinetele si ardeii taiati, a nu se uita sa invartim pentru a nu se prinde.

Intr-o alta craticioara se pune restul de ulei la incins si asezam ceapa cu dovleceii la inmuiat, nu calim. Lasam pana se inmoaie ceapa.

Cand ceapa s-a inmuiat turnam compozitia in ceaunul cu vinete si ardei. Lasam la foc mic, cu un capac pe ceaun, prêt de 10-15 minute.

Dupa aceea adaugam sosul de rosii si lasam la foc mic pana cand uleiul va pluti pe zacusca, eu am fiert-o cam 5 ore.

Cand vedem uleiul deasupra punem piperul boaba, foile de dafin si sare dupa gust.

Se serveste pe paine prajita cu multa voie buna.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

vinetele eu le coc direct pe flacara si le curat de coaja cat sunt fierbinti, pe un ziar, si apoi se lasa in apa rece... astfel nu se amarasc...

2

dovleceii prefer sa fie mai mici pentru a nu se simti semintele :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ionix 1

18.08.2010, 10:44

fetelor, va invit sa incercati... are un gust putin mai dulceag pt ca adaugi dovlecelul... dar nu schimba cu mult gustul cunoscut sarut-mana pt furci

jolygina 1

18.08.2010, 10:59

am venit si eu daca tot ne-ai invitat ,am trecut-o la favorite si las 5 furci

ionix 1

19.08.2010, 08:19

bun venit! sper sa-ti placa dac-o faci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]