ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS

de Panacris in Zacusca, 27 Sep 2015 | 16022 vizualizari

 

Anul acesta am vrut o porție mică de zacsucă cu ciuperci, deoarece era ptr prima dată când am preparat-o, dar s-a dovedit din nou a fi marrree ;) Tare bunăăă. Acum doi ani, am liber la prepararea de zacuscă:D, așa cred eu :D :))) Ca întotdeauna am avut alături ajutoare de nădejede, TataZmeu și Zmeul cel mic ;) Zmeul cel mare a fost absent motivat, are servici pe timp de vară :D Bonus, ”slugoaiele” din CasaZmeilor, storcătorul de fructe de la Phillips și robotul de bucătărie, cam vechiuț, Kenwood, dar își face încă bine treaba ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • Vinete 20 kilograme,
  • Ardei capia 10 kilograme,
  • Bulion de roşii 6 litri,
  • Ceapa albă 2 kilograme,
  • Ciuperci pleurotus 1,5 kg,
  • Ulei 2 litri,
  • Foi de dafin,
  • Piper boabe,
  • Sare iodată grunjoasă.
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS:

Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardeii kapia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare grunjoasă, se lasă la odihnă, acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin apa.  Între timp se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune la călit în 500 ml. de ulei. Ciupercile pleurotus se spală, se curăță apoi se taie felii subțiri. Când s-a albit ceapa se adaugă, feliile de ciuperci și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ardeii  curăţaţi şi tocaţi mărunt. Se lasă se dea în clocot, apoi se adaugă vinetele scurse şi tocate. Se adaugă restul de ulei, bulionul de roşii, se asezonează de sare, se adaugă foile de dafin şi boabele de piper după gust. Se lasă la fiert la foc mic sau în cuptor pentru cca.4  ore, până cand se ridică uleiul la suprafaţă.

Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

Panacris 1

28.09.2015, 19:32

Meri, eu n-am făcut niciodată cu ciuperci. Tare bună a ieșit chiar cu pleurotus

Rocsi 1

28.09.2015, 20:29

Mai Cris, cate bunatati mai faci

Panacris 1

28.09.2015, 21:03

Rocsi, multe și mărunte Nu prea mai am loc în cămară ( că mai am multe în plan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de legume