Vopsitul oualelor cu hartie creponata

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 9702 vizualizari

 

Este o tehnica pe care o folosesc de cativa ani.Ouale ies frumos colorate .Este usor de realizat

 

INGREDIENTE

  • oua
  • hartie creponata de diferite culori
  • 250 ml. otet
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vopsitul oualelor cu hartie creponata:

Pentru inceput pregatim hartia creponata.

Hartia este taiata in patrate de dimensiunea 10/10 cm.

Otetul este pus intr-un vas adanc (castronel )

Ouale se spala si se pun la fiert .

In apa in care seb  fierb ouale se pune o lingura de sare grunjoasa ,pentru a le curata usor.

In functie de cat vrem sa fie de tari se tin 3,5,7 minute dupa ce incep sa clocoteasca.

Se ia o bucata de hartie creponata,se trece prin otet si se infasoara oul.

Lasam hartia sa se usuce.

Pentru a colora un ou in doua culori ,adaugam hartie colorata diferit in doua straturi.

Desfacem hartia si ungem oul cu ulei.

TIPS-URI

1

dimensiunea hartiei este cat sa fie infasurat un ou.

2

Cand infasuram oul trebuie sa fie fierbinte.

3

Atentie! Sa folositi manusi de menaj pentru a proteja mainile ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Vopsitul oualelor cu hartie creponata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Teo 1

23.04.2014, 22:56

Cu hartie creponata mi-au iesit cele mai frumoase oua!

mihaelar63 1

19.04.2016, 16:55

Foarte frumoase ouale decorate astfel . Asa le faceam si eu cand nu erau atatea pliculete cu vopseluri

Panacris 1

19.04.2016, 18:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob din piept de pui