Vitel la cuptor

de mihaelar63 in Vita, 6 Noi 2016 | 5236 vizualizari

 

 Un preparat simplu cu ingrediente putine dar foarte savuros .
Ieri vizionam o emisiune in care se spunea ca in gospodariile bunicilor trebuia sa obtina mancare gustoasa cu ingrediente putine si din transe de carne cat mai ieftine .
  Am dorit sa prepar niste costite cu mult usturoi , dor era sambata si ne permiteam sa consumam asa ceva . In graba mare m-am trezit ca am scos o punga ce continea bucati de carne pentru tocat . Le-am adus prin fasonare la aceiasi marime si forma si am trecut la treaba . Am folosit pentru copt vasul de ceramica -gastra- primit cadou de la fiul meu dupa vacanta greceasca .Cel mai mult imi place ca poti obtine o friptura rumena chiar daca are capacul pus [ in capac are o gaura ] .Astfel friptura este suculenta in interior si rumena pe deasupra .

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg carne vitel
  • 1 lingura mare untura rata proaspata
  • 2 crengute cimbru
  • 2 cepe
  • 1 caciulie usturoi
  • 4 linguri ardei kapia macinat
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • 1 legatura mare patrunjel verde tocat
  • 1 kg cartofi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel la cuptor:

  1. Am fasonat [modelat , format] bucatile de carne sa aiba aproximativ aceiasi marime .
  2. Intr-o tigaie mare , incapatoare [ Wok Tefal]am pus carnea sa se rumeneasca impreuna cu untura proaspata de rata .
  3. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca am amestecat-o cu pasta de ardei Kapia .
  4. Am curatat si spalat ceapa si usturoiul .
  5. Am aruncat ceapa si usturoiul taiate grosier felii peste carne - nu conteaza cum sunt taiate , se vor ,, topi'' la gatire .
  6. In vasul de ceramica am pus pe fund crengutele de cimbru si am rasturnat deasupra carnea cu ceapa si usturoi .
  7. Am adugat jumatate din cantitatea de patrunjel + o cana cu apa .
  8. Am pus vasul acoperit la cuptor  timp de 2.5 ore .
  9. O singura data am verificat carnea , dupa 2 ore . Am mai adugat 100 ml apa si am intors carnea .
  10. Am curatat si spalat cartofii . I-am fiert taiati cuburi si am preparat un pireu simplu fara  adausuri .
  11. Sosul rezultat a fost foarte gustos si pentru aceasta pireul nu a avut nevoie sa fie ,, incarcat'' cu lapte , unt sau smantana .
  12. Carnea de vitel la cuptor servita fierbinte impreuna cu pireu de cartofi , patrunjel verde a fost delicioasa si hranitoare .
  13. Alegeti salata preferata . Noi am avut salata de varza .
  14.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folosind vasul de ceramica ,, gastra nu se incalzeste cuptorul in prealabil .

2

Daca avesti un sos gustos la friptura ,pireul nu are nevoie sa fie ,, incarcat'' cu lapte , unt sau smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si carne de vita