Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane

de elucubratiiculinare in Vita, 16 Oct 2012 | 4707 vizualizari

 

O tocană delicioasă cu originile în zona franceză Camargue.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de vită,
  • 50 g bacon - slănină afumată,
  • 1 ceapă,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 1 cuișor,
  • 2 g coajă de portocală,
  • 30 g măsline verzi,
  • 30 g măsline negre,
  • 1 conservă roșii tăiate în suc propriu,
  • 1/4 linguriță busuioc,
  • 1/4 linguriță oregano,
  • 1/4 linguriță cimbrișor,
  • 200 g apă,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane:

Se taie carnea de vită (de preferat cotlet) în bucăți, se spală și se usucă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie mărunt. Se taie slănina în bucăți mici. Se călește slănina în ulei, când devine aurie se adaugă ceapa și usturoiul. Adăugăm carnea, cuișorul (se poate și măcinat), coaja de portocală și se amestecă. Adăugăm măslinele verzi și negre (fără sâmburi), roșiile cubulețe cu tot cu sucul lor și apa. Condimentăm cu sare, piper. Presărăm busuioc, oregano, cimbrișor și amestecăm. Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 60 minute. Se scoate la jumătatea timpului și se verifică dacă are destulă apă, dacă nu, se mai adaugă.

Servim fierbinte cu garnitură de orez natur sau orez cu legume.  

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vita cu cartofi si galbiori