Vinete umplute la cuptor

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2015 | 12326 vizualizari

 

Aceasta reteta de vara este un aperitiv cald, delicios, perfect pentru orice masa din zi.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 250 g de sunca
  • 150 g de cascaval
  • 100 g de unt
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor:

      Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada am taiat vinetele in jumatate, pe lung si le-am scobit mijlocul. Am lasat cam 1 cm de miez pe langa coaja. Am tocat marunt, ceapa, ardeiul, rosia si sunca si le-am amestecat pe toate la un loc. Am tocat  si miezul de la vanata. Adaugam miezul de vanata in amestec,saram si piperam.

      Umplem vinetele cu amestecul facut, pe fiecare bucata de vanata punem cubulete de unt si presaram busuioc. Am asezat vinetele in tava tapetata cu hartie de copt si am dat totul la cuptorul incins la 200 de grade vreo 30 de minute. Cand sunt aproape gata presaram deasupra cascavalul ras si mai lasam cateva minute in cuptor. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot manca cu tot cu coaja si sunt extreme de aromate si sanatoase.

2

Amestecul puteti sa-l faceti din ce doriti, carne si legume.

3

Se servesc in forma calde sau reci.

4

Pentru aroma se poate folosi cimbru,marar si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]