Vinete umplute gratinate

de cristinne in Mancaruri de legume, 30 Iul 2010 | 8564 vizualizari

 

Usor si gustos!

 

INGREDIENTE

  • vinete: 4bucati;
  • morcov: 1 buc;
  • telina 1/2 buc;
  • ceapa: 1 buc;
  • ciuperci: 200 gr;
  • rosii: 2 buc;
  • telemea oaie: 200 gr;
  • condimente;
  • patrunjel;
  • ulei;
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute gratinate:

Se taie vinetele pe lung in jumatate. Se scoate miezul (eu l-am scos mai repede cu lingura speciala de inghetata). Se pregateste umplutura: se taie cubulete mici mircovul, telina, ceapa si ciupercile(cuburi mai mari) dar si miezul de vanata si rosiile care se decojesc si se taie bucati, apoi totul se adauga la calit in putin ulei. Dupa ce s-au calit, se umple fiecare vanata si se aseaza in tava. Se dau la cuptor pt 25-30 de minute pana se inmoaia vanata “cosulet”. Apoi se rade telemeaua si se toaca verdeata si se presara din abundenta pe fiecare vanata. Se mai da inca 5 minute la cuptor.

PS: in umplutura pentru mai mult gust se poate adauga si bucatele de carnaciori, bacon sau carne tocata.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sylvia 1

02.08.2010, 12:02

Excelent arata ai un talent deosebit, te si vad in cativa ani chef en cuisine bravo , nota maxima si promit sa iti testez reteta ca tare imi place

adry88 1

13.05.2011, 16:03

foarte bune bravo

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole in paine