O mâncare ușoară și foarte gustoasă.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții (1 porție este de 5-6 buc. de vinete pane la farfurie).
Se spală vinetele, se șterg și se taie rondele de 5-6 mm grosime. Se presară cu sare fină și se lasă să se pătrundă.
Se bat ouăle, se încorporează făina, sare și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze.
Vinetele se șterg de zeama pe care au lăsat-o, cu un prosop de bucătărie, sau cu prosoape de hârtie.
Se toarnă ulei într-o cratiță, se tăvălesc vinetele prin compoziția preparată anterior și se pun la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți și când sunt gata se scurg de ulei și se pun într-un vas.
Vinetele pane se pot servi cu cartofi piure și cu murături.
1
Uleiul să fie bine încins când puneți vinetele la prăjit.
2
Prăjiți vinetele la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți deoarece devin amare.
3
Rumeniți vinetele pentru a deveni ușor crocante și pentru a le conferi un aspect cât mai plăcut.