Vinete pane

de vasimur in Mancaruri de legume, 28 Sep 2017 | 3240 vizualizari

 

O mâncare ușoară și foarte gustoasă.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții (1 porție este de 5-6 buc. de vinete pane la farfurie).

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite ca mărime
  • 5 ouă
  • 10 linguri rase de făină
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane:

Se spală vinetele, se șterg și se taie rondele de 5-6 mm grosime. Se presară cu sare fină și se lasă să se pătrundă.

Se bat ouăle, se încorporează făina, sare și piper, după gust. Se amestecă bine și se lasă 5-10 minute, ca să se omogenizeze.

Vinetele se șterg de zeama pe care au lăsat-o, cu un prosop de bucătărie, sau cu prosoape de hârtie.

Se toarnă ulei într-o cratiță, se tăvălesc vinetele prin compoziția preparată anterior și se pun la prăjit, în uleiul încins. Se rumenesc pe ambele părți și când sunt gata se scurg de ulei și se pun într-un vas.

Vinetele pane se pot servi cu cartofi piure și cu murături.

TIPS-URI

1

Uleiul să fie bine încins când puneți vinetele la prăjit.

2

Prăjiți vinetele la foc mediu spre mic, ca să nu le ardeți deoarece devin amare.

3

Rumeniți vinetele pentru a deveni ușor crocante și pentru a le conferi un aspect cât mai plăcut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete