Vinete pane

de rivka in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2009 | 7087 vizualizari

 

Inlocuiesc de minune un schnitzel de carne pentru o zi in care vrem sa mancam bine si fara carne.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete de marime potrivita
  • 3 oua
  • faina
  • sare
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane:

Vinetele se curata de coaja(altfel sunt mult prea grele) se taie felii cam de grosimea jumatate de centimetru, se sareaza bine si se lasa cca 30-35 minute astfel ele isi trag sare si-si mai lasa apa.

Se scurg de apa lasata, se tavalesc in faina alba si apoi se dau prin ou batut cu furculita si se prajesc pe ambele parti la foc potrivit in ulei de floarea soarelui incins bine inainte.

Se scot pe hartie absorbanta si se servesc calde sau reci, ca si garnitura, sau pe post de schnitzel, sau cu sos de usturoi.

Cu aceeasi metoda se pot face si dovlecei si rosii pane.

Sunt foarte bune, eu le servesc pe post de schnitzel (langa puree de cartofi si compot de mere azi).

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Swanheart 1

16.10.2009, 13:01

Da, clar sunt mai bune cu mujdei. Doar ca eu pun si putin iaurt.

liana_geicu 1

04.11.2009, 22:27

In mujdei puteti sa adaugati si rosii coapte pe gratar si zdrobite sau inabusite cu un pic de ulei! Este o nebunie!

elena1988 1

04.03.2011, 09:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu brocoli si conopida