Vinetele se spala si se taie rondele mai grosute. Se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se sareaza usor. Se pune tava in cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute, pana vinetele se inmoaie usor.
Intre timp se pregateste sosul de rosii. Eu am avut si cateva rosioare cherry. Se pun toate rosiile in blender impreuna cu cateii de usturoi si se mixeaza de cateva ori, sa nu fie chiar pasta. Intr-o craticioara se pun cateva linguri de ulei de masline, apoi se toarna rosiile si se amesteca putin. Se pun sucul de rosii, sare, piper, oregano si busuioc uscat. Se pune capacul si se lasa sa dea cateva clocote.
Intr-un vas termorezistent ce va merge la cuptor se pune putin sos de rosii, apoi se asaza felii de vinete, deasupra bucatele de mozzarella proaspata, apoi iar putin sos de rosii si urmeaza iar un strat de vinete. Se formeaza turnulete de vinete si se termina cu un strat de mozzarella. Se mai presara putin busuioc deasupra si se pune tava in cuptorul deja incins, tot la 200 grade, pentru 15 minute sau pana cand mozzarella de deasupra se topeste si se rumeneste foarte putin.
Un deliciu, cu cateva frunzulite de busuioc proaspat deasupra, mmmmmm!