Varza noua cu afumatura in vas roman

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 17 Iun 2010 | 12912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • .2 verze proaspete
  • .750 g afumatura
  • . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie)
  • .2-3 fire de ceapa verde
  • .1 legatura de  marar
  • .o cana suc de rosii
  • .boia
  • .foi de dafin
  • .piper boabe
  • .sare,piper
  • .ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua cu afumatura in vas roman:

Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia.

Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.

Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat marunt.

Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.

Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin.Condimentam cu piper macinat.Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura.Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia,piper, piper boabe, foi de dafin.Ultimul strat este cu restul de afumatura.Adaugam o cana de apa(varza isi va mai lasa si ea suc) si dam la cuptor.Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam sucul de rosii si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste.

Se serveste calda, acompaniata de un ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza noua cu afumatura in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta cu ciolan afumat