Varza cu ciolan afumat

de Rocsi in Porc, 30 Mai 2012 | 3466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat
  • 1 varza verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 ardei rosu
  • jumatate legatura marar verde
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan afumat :

Ciolanul il parlim putin pe flacara aragazului,apoi il spalam.
Il punem intr-o oala ,apoi il acoperim bine cu apa.
Asezam oala pe aragaz,focul sa fie potrivit si lasam sa fiarba ciolanul.
Spumam de cate ori este nevoie,dupa care acoperim cu un capac.
Varza o spalam si o taiem fideluta.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele.
Morcovul il curatam,il spalam si il taiem cubulete.
Ardeiul rosu il taiem bucatele.
Cand ciolanul este fiert mai bine de jumatate,desfacem carnea de pe os,aruncam osul iar carnea o punem in zeama in care a fiert,insa nu o taiati bucati foarte mici,ci mai maricele.
Adaugam toate legumele taiate,inclusiv varza.
Lasam sa scada din zeama,apoi dam gust cu sare,piper si boia de ardei.
Cand este aproape gata,incorporam pasta de tomate.
Mai lasam 3-4 minute pe foc ,apoi tragem oala deoparte.
Spalam mararul si il tocam maruntel,il punem in varza ,invartim si acoperim oala.
Lasam varza acoperita cateva minute,cat  sa prinda aroma de la verdeata,apoi putem servi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan afumat " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie