Varza cu afumatura in vas roman

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 25 Ian 2013 | 9756 vizualizari

 

Nu prea are importanta pentru mine daca e dulce sau acra varza, imi place oricum. Chiar daca e iarna si mai toata lumea gateste cu varza acra, eu neavand acasa am facut cu varza proaspata.
Cu afumatura si facuta in vasul meu de lut a iesit o minune de mancare sau vorba tatalui meu 'o splendoare' :))

 

INGREDIENTE

  • 1 varza (aprox 1 kg)
  • 600 gr costita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare sau doi mai mici
  • sare mare
  • piper
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • 300 ml suc de rosii
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu afumatura in vas roman:

Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita.

Punem uleiul pe fundul vasului si asezam 4-5 felii de costita afumata. Varza o stoarcem bine de apa sarata si punem un start peste carne.

Peste varza punem jumatate din cantitatea de morcov si ceapa si presaram piper, marar si cimbru. Apoi punem din nou cateva felii de carne, varza, morcov si ceapa si condimentam. Deasupra punem restul feliilor de carne.

Acoperim vasul si il punem in cuptor si pornim cuptorul la 190 de grade.

Lasam aproximativ o ora apoi scoatem si turnam sucul de rosii si mai dam la cuptor o ora.

Servim cald cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu afumatura in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]