Varza călita cu mușchiuleț de porc

de AndrutzaP in Porc, 19 Iul 2016 | 9919 vizualizari

 

   Varza noua, proaspata si gustoasa combinata cu marar si muschiulet de porc este o nebunie. 
  

 

INGREDIENTE

  • 1 varza potrivita (aprox 1.2 kg)
  • 650 grame muschi de porc afumat
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura bulion de rosii
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 2 linguri ulei
  • 1 rosie
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza călita cu mușchiuleț de porc:

   Tocati varza marunt si asezati-o intr-un castron incapator. Adaugati peste ea mararul tocat si amestecati bine cu sare. "Framantati" putin varza in mana pentru a se inmuia.

   Intr-o tigaie caliti ceapa in cele 2 linguri de ulei. Adaugati si bulionul de rosii si mai lasati 2-3 minute. Varsati ceapa in castron peste varza si omogenizati bine. 

   Feliati muschiuletul si prajiti-l in tigaia in care ati calit ceapa. Lasati carnea cam 2-3 minute pe fiecare parte.

   Intr-o tava de yenna asezati ingredintele astfel: varza, jumatate din cantitatea de carne, varza, cealalta jumatate de carne si iar varza. Deasupra asezati felii de rosie.

   Intr-o cana de apa dizolvati cele 3 linguri de pasta de ardei si turnati in tava, peste varza.

   Dati tava la cuptor la 200 grade pentru 45-50 minute. Scoateti tava din cuptor si verificati daca este varza gatita. Completati cu sare, daca mai este cazul. Daca nu este varza gatita mai dati la cuptor pentru circa 20 minute.

   Se serveste cu mamaliguta si ardei iute!

   Sa aveti pofta!

   

TIPS-URI

1

Aveti grija la timpul de gatire al verzei, varza noua se inmoaie repede si se face "fleasca" daca o gatiti prea mult.

2

Puteti inlocui muschiuletul de porc cu carnati, costita, sunca afumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza călita cu mușchiuleț de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]